Sari la conținut

Hrănirea bebelușului prematur: trucuri și sfaturi

Este foarte important ca bebelușul născut prematur să fie hrănit corespunzător. Trebuie să ții cont de faptul că bebelușii prematuri sunt foarte sensibili și că organele lor sunt încă în curs de dezvoltare.

Pentru ca puiul tău să se dezvolte și să crească sănătos, trebuie să ții cont de tipul de alimentație care i se potrivește cel mai bine.

Bebelușul prematur și laptele matern

Cel mai bun aliment pentru bebelusii prematuri este laptele matern. Potrivit unui studiu din Journal of Perinatal & Neonatal Nursing, laptele matern satisface nevoile bebelușului prematur. Acest lucru se datorează concentrațiilor sale ridicate de proteine și minerale.

Proteinele din laptele matern conțin o valoare biologică ridicată. Aceasta este ceea ce face ca laptele matern să fie cel mai bun aliment pentru copiii prematuri, deoarece, datorită acestor nutrienți, țesuturile bebelușilor se dezvoltă fără a afecta sistemul renal sau hepatic.

Bebelușul prematur și suplimentele

Chiar dacă laptele matern se adaptează nevoilor bebelușilor prematuri, uneori, aceștia au nevoie și de suplimente pentru a-și completa dieta. Este important să îi oferi bebelușului suficientă vitamina D, mai ales în cazurile în care micuțul are o greutate corporală scăzută.

► Citește și: Copilului meu prematur

Bebelușul prematur și laptele formulă

Deși laptele matern este cea mai bună opțiune pentru hrănirea bebelușilor prematuri, uneori, nu este posibil acest lucru. Este foarte important să alegi o variantă de lapte formulă cu substanțe nutritive esențiale, proteine și grăsimi ușor de digerat. Trebuie să te asiguri că micuțul se dezvoltă în mod corespunzător, fără riscul de a suferi de anumite boli.

► Citește și: Studiu: Copiii născuţi prematur - risc crescut de avea rezultate şcolare inferioare în ciclurile primare

Ar trebui să continui să îți alăptezi copilul odată ce introduci alimentele solide în dieta lui. Majoritatea experților recomandă laptele matern până la vârsta de 1 an. Ca urmare, riscul de a dezvolta boli cronice sau autoimune este redus. Mai mult, trebuie să fii și mai atentă atunci când introduci alimente solide în dieta bebelușului prematur. Asta pentru că sistemul lui digestiv poate să nu fie pe deplin dezvoltat încă. O idee bună ar fi să tai alimentele în bucăți foarte mici pentru a verifica dacă bebelușul o tolerează.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!