Ca părinte, este normal să ai întrebări și preocupări cu privire la igiena bebelușului. Pielea bebelușului este foarte delicată și sensibilă, așadar, trebuie să folosești produse potrivite care să respecte pH-ul pielii.
Iată care sunt principalele întrebări și preocupări ale părinților, legate de igiena bebelușului:
Bebelușul ar trebui spălat în fiecare zi?
Nu, nu trebuie să speli bebelușul în fiecare zi. În schimb, poți curăța bebelușul în fiecare zi, fără să fie nevoie să îi speli întregul corp.
Cum se poate preveni iritația pielii provocată de scutec?
Scutecele trebuie schimbate frecvent, iar zona scutecului trebuie curățată foarte bine, pentru a evita erupția cutanată.
Este important să folosești suficientă apă. Dacă ești departe de casă, folosește suficiente șervețele umede. Folosirea unei creme hidratante, aeririsea și uscarea pielii bebelușului, precum și schimbarea imediată a scutecelor, toate pot ajuta la prevenirea erupției cutanate.
Cât ar trebui să dureze baia bebelușului?
Pielea bebelușului este mult mai fină decât pielea adultului. De aceea, băița bebelușului nu ar trebui să dureze mai mult de zece minute, cel puțin în primul an de viață.
De ce are bebelușul acnee?
Acneea neonatala este produsă de hormonii mamei. Acneea la bebeluși este normală și va dispărea de la sine, după o perioadă de timp.
Cum ar trebui îngrijit părul bebelușului?
Bebelușii nu au nevoie de șampon. Părul lor este foarte fin și nu este necesar să aplici șampon. Imediat cum bebelușului începe să-i crească părul, atunci este un moment bun să folosești șampon.
Câte grade ar trebui să fie în camera unde spălăm bebelușul?
În camera în care ne spălăm bebelușul ar trebui să fie 25 de grade Celsius.
Cum ar trebui să curățăm urechile bebelușului?
Curăță doar ceea ce poți vedea în urechile bebelușului. Utilizează un tifon umed pentru a curăța partea externă a urechilor. Nu introduce alte obiecte în urechea bebelușului.