Iubesc să fiu mamă și îi mulțumesc lui Dumnezeu zilnic pentru familia pe care mi-a dăruit-o.
Nu-mi fac griji dacă rămân din nou însărcinată și nici durerile de travaliu nu mă sperie. Nici nopțile nedormite și energia scăzută nu-mi provoacă frică. Ceea ce mă neliniștește și mă umple de anxietate este gândul că ar trebui să alăptez din nou.
Nimeni nu mi-a spus cât de dificilă poate fi alăptarea. Cum ar putea mămicile să nu vorbească despre acest subiect? Este o adevărată provocare pentru orice proaspătă mamă.
► Citește și: Alăptarea prelungită - beneficii pentru mamă și copil
Din prima zi de alăptare au început complicațiile. Probleme cu lactația, alergii, răni. Asta a fost experiența mea cu alăptarea.
Descoperirea alergiei la soia și lactate pe care puiul meu o avea a însemnat, ca mamă care alăptează, că am renunțat la toate aceste produse, pentru a nu pune în pericol viața copilului.
Brânză. Oh, draga mea brânză. O devoram! Era nelipsită la fiecare masă, dar am fost nevoită să renunț la ea, până l-am înțărcat pe cel mic.
► Citește și: “Alăptarea a fost o luptă emoțională dureroasă”. De ce aleg unele femei să nu alăpteze
Sânul stâng producea mai puțin lapte decât sânul drept, așa că a trebuit să folosesc pompa de sân. Sutienul pentru alăptare, oh. Acel obiect care arăta ca un robinet prin care curge lapte. Deloc sexy, mai ales în rochiile decoltate.
Aștept cu nerăbdare ziua în care o să-mi pot ține noul pui în brațe, dar nu pot repeta experiența alăptării.
Va fi, oare, alăptarea mai ușoară la al doilea copil?
Voi prin ce experiențe ați trecut, mămici?
► Citește și: Portrete cu mămici care alăptează, ce arată puterea, dar și vulnerabilitatea maternității