Sari la conținut

În ce țară bebeluşii plâng cel mai mult? Care sunt cauzele

Bebelușii plâng. Mult. Mai ales în primele luni de viață, pentru că este singurul mod prin care ei pot comunica. Însă există țări unde prichindeii plâng mai mult decât în altele. De ce? Descoperă în articol rezultatul unui studiu interesant...

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Warwick din Marea Britanie, bebeluşii plâng mai mult în Marea Britanie, Canada, Italia şi Olanda, decât în alte ţări industrializate, scrie Science Daily.

Cum au ajuns oamenii de știință la această concluzie? Cercetătorii au realizat prima diagramă universală a duratei normale de plâns la copii, în primele trei luni de viaţă. Studiul a cuprins aproape 8.700 de nou-născuţi, în mai multe ţări, precum Germania, Danemarca, Japonia, Marea Britanie sau Canada. Savanţii britanici au descoperit că în medie bebeluşii plâng circa două ore pe zi, în primele două săptămâni după naştere.
Nivelul maxim, adică două ore şi un sfert, este atins la vârsta de şase săptămâni, după care se reduce gradual la o medie de o oră şi zece minute, pe măsură ce trec primele trei luni de viaţă.

►Citește și Bebe plânge? Ghid de interpretare al plânsului la bebeluşi

Există însă diferenţe destul de mari între diverse ţări. De exemplu, unii s-a constatat că plâng doar 30 de minute în 24 de ore, în timp ce alţii nu se opresc sub cinci ore cumulate pe zi.

Astfel, în urma rezultatelor obținute, autorii studiului au stabilit că bebeluşii plâng cel mai mult în Marea Britanie, Italia, Canada şi Olanda.

În ce țări bebelușii plâng mai puțin ? În Danemarca, Germania şi Japonia.

►Citește și Bebelușul plânge fără motiv? Verifică-i picioarele!

Care ar fi concluzia acestui studiu? Oamenii de ştiinţă consideră că ar fi nevoie în prezent de noi linii directoare universale, pentru ca părinţii moderni şi profesioniştii din domeniu să poată aprecia ce înseamnă o durată normală, respectiv o durată excesivă de plâns în cazul copiilor nou-născuţi.

De asemenea, cercetărorii care au realizat studiul de mai sus speră să afle pe viitor dacă diferenţele dintre culturi ţin de modul în care părinţii au grijă de copiii lor sau de alţi factori legaţi de experienţele din timpul sarcinii ori de structura genetică.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!