Sari la conținut

Înfățișarea nou născutului meu. Ce ar trebui să știu despre petele de pe pielea lui?

Este obișnuit ca pielea unui nou-născut să aibă semne de naștere. Acestea apar în diferite dimensiuni, forme și culori și, de regulă, se micșorează sau se estompează cu timpul. Iată care sunt cele mai frecvente pete care pot apărea pe pielea copilului:

Petele cafe au lait sunt pete plate pe piele, maro deschis sau mai bronzat. Ele pot fi găsite oriunde pe corpul nou-născutului și pot deveni mai mici pe măsură ce el crește.

Alunițele sunt maro închis sau negre. Ele pot fi pe pielea nou-născutului tău încă de la naștere sau se pot forma mai târziu. Majoritatea alunițelor sunt inofensive și nu trebuie îndepărtate.

Petele mongoloide sunt frecvent observate pe fese, spate sau picioare. Aceste pete pot fi verzi, albastre sau gri și arată ca vânătăi. Petele mongolide sunt inofensive și, de obicei, dispar în momentul în care copilul este de vârstă școlară.

Petele de vin de porto sunt semne de naștere mari, plate, de culoarea roz, roșie sau violet. O pată de vin de porto se poate estompa în timp, dar nu va dispărea fără intervenție chirurgicală.

O mușcătură de barză este un semn de naștere obișnuit, în special la bebelușii cu pielea deschisă la culoare. Mușcăturile de barză sunt pete plate, neregulate, care pot fi roz deschis sau închis. Mușcăturile de barză pot fi văzute de obicei pe pleoape, pe fruntea inferioară sau pe partea superioară a nasului unui nou-născut. Ele pot fi găsite și pe partea din spate a capului sau a gâtului unui nou-născut. Cele mai multe mușcături de barză se estompează și dispar până la prima zi de naștere.

Un hemangiom de căpșuni este o umflătură aspră, ridicată, roșie, cauzată de un grup de vase de sânge aflate lângă suprafața pielii. Imediat după naștere, poate fi palid sau alb și poate deveni roșu mai târziu. Acesta poate crește în primele luni de viață, apoi de regulă se micșorează și dispare.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!