Bebelusul tau are o iritatie care nu trece?
De fiecare data cand bebelusul tau are o infectie care nu trece intr-o zi sau doua cu tratament obisnuit, ar trebui sa iti suni medicul pentru a-i cere sfatul. Care ar pute fi problema? Orice iritatie care nu dispare dupa 48 de ore dupa ce ai aplicat o crema speciala poate fi o infectie cu candida.
Ai auzit ca numai femeile mature fac infectii cu candida?
Si bebelusul tau ar putea avea. Toti oamenii au pe piele cantitati foarte mici de candida, care de obicei nu au efecte negative. Candida se poate intalni in cavitatea bucala, in intestine. De obicei mediul propice este umed si cald. O iritatie cauzata de scutece care nu a fost tratata la timp poate foarte usor degenera intr-o infectie cu candida. Bebelusii care iau antibiotice sau cei care sunt alaptati si ai caror mame iau antibiotice pot avea o infectie cu candida.
Cum poti fi sigura ca e vorba de o infectie cu candida
Spre deosebire de o iritatie obisnuita, acest tip de infectie se manifesta prin multe umflaturi mici si rosii care apar in zonele afectate. Mai mult, infectia se poate extinde pe suprafata intregii zone pubiene sau in partea inferioara a abdomenului.
Alt indiciu: O infectie cu candida tinde sa dureze mai mult de doua zile si nu raspunde la tratamentul specific iritatiilor. Si de obicei apare in pliurile de piele din zona abdomenului inferior.
Tratament
Cel mai bun tratament pentru infectiile cu candida sunt cremele cu actiune locala, care se pot procura fara reteta. Vor trece cateva zile pana va disparea iritatia.
Este nevoie de o vizita la medic? Nu imediat. Incearca mai intai cremele antifungice si daca starea bebelusului nu se amelioreaza in trei zile mergi la medic.
Cum poti preveni aparitia candidei?
Daca bebelusul tau a suferit un tratament cu antibiotice sau a avut afte, e mult mai probabil sa faca si candida. Pentru a preveni aparitia acesteia, trebuie sa eviti sa creezi un mediu propice dezvoltarii ei, adica umed si intunecat.
- Schimba-i scutecele cat de des este nevoie
- Curata pielea bebelusului imediat dupa scaun si nu il infasa imediat pentru a lasa pielea sa se usuce
- Nu ii pune scutece foarte stranse pentru a lasa aerul sa circule intre ele si piele.
Articole relationate
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Comentarii facebook
Comentarii
Hello Abhi,Just call when you feel confortable. If I can help your fialmy in any way I would love to do so! I know how heart wrenching this is. I have learned from our Lizzy that this journey is all about sharing. Hope to hear from you soon.Amy
Trimite un comentariu