Sanatatea dintilor de lapte este unul din elementele care garanteaza o dentitie frumoasa si santoasa.
Nu face gresala sa crezi ca dinti de lapte nu trebuie ingrijiti pentru ca oricum se vor schimba. Dentitia de lapte trebuie ingrijita cu aceeasi atentie ca si in cazul dentitiei definitive. Mai mult decat atat gingiile copilului mic, inainte de aparitia dintilor de lapte trebuie curatate, iar cavitatea bucala a celor mici trebuie ingrijita cu atentie, mai ales in cazul copiilor care sunt alimentati artificial. Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa ai grija de dintii si gingiile copilului tau. Tine minte ca sanatatea dintilor "de lapte" este la fel de importanta ca cea a dintilor permanenti.
Iata care sunt principalele gesturi pe care mama trebuie sa le faca, pentru a avea garantia ca cel mic o sa aiba o dentite sanatoasa.
Obisnuieste-te sa stergi gingiile bebelusului folosind un tifon curat, inmuiat in apa, chiar inainte ca dintii de lapte sa apara.
Folosind apa si o periuta speciala pentru bebelusi, incepe sa-i periezi usor dintii, odata ce incep sa apara.
Dupa ce copilul tau implineste 2 ani, foloseste o cantitate de marimea unui bob de mazare de pasta de dinti cu fluor. Copilul trebuie spalat pe dinti inca de la varsta de 7-8 luni, imediat ce dintii de lapte sunt iesiti. Foloseste periute cu par foarte moale si pasta de dinti speciala pentru bebelusi.
Nu lasa copilul sa doarma cu suzeta in gura si nu folosi biberonul pe post de suzeta. Spala si curata mereu suzeta copilului si nu-l lasa pe cel mic sa abuzeze de suzeta, scrie everydayhealth.com.
Suzeta este unul din marii inamici ai unei dentitii frumoase si sanatoase, pentru ca modifoca pozitia dintilor atunci cand acestia erup. Daca dintii de lapte erup in pozitii incorecte, riscul ca dentitia definitiva sa aiba o pozitie vicioasa creste cu 45%.
Nu mai spunem decat atat: o dentitie de lapte sanatoasa este garantia unei dentitii definitie frumoase si, mai ales, sanatoase.
Articole relationate
Președintele și rolul său: de ce este important să-i implicăm pe copii în discuțiile despre vot?
Noi, părinții, avem un rol esențial în educația civică a copiilor noștri. Într-o lume în continuă schimbare, este important să îi ajutăm să înțeleagă...
Cele mai comune greșeli în achizițiile pentru bebeluș și cum să le eviți
Așteptarea unui bebeluș este o perioadă încărcată de emoții și entuziasm, dar poate aduce și un val de incertitudini legate de achizițiile necesare. Alegerea...
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu