Cateodata, bebelusii care sunt alaptati au colici din cauza unor substante care fac parte din dieta mamei lor.
Produsele din lapte sunt unele din cele suspectate. Daca alaptezi incearca sa reduci cantitatea de lactate petru o saptamana si vezi daca observi vreo o diferenta. Daca starea bebelusului se amelioreaza, incearca sa-ti modifici dieta, astfel incat sa includa cat mai putine lactate.
Sunt bebelusi care pot suferi daca mama mananca prea multe condimente, produse din grau, nuci, capsuni, legume cum ar fi: varza, broccoli sau conopida, usturoi, cofeina si alcool. Daca vrei sa afli daca vreunul din acestea ii face rau, incearca sa le eviti pentru cateva zile. Daca bebelusul tau pare sa se simta mai bine, reintrodu toate aceste alimente in dieta ta, dar pe rand, lasand cateva zile distanta intre ele. Daca incepe sa fie din nou nelinistit dupa ce ai reintrodus un anumit aliment, ai descoperit substanta nociva
Va trebui sa te abtii de la acest tip de hrana pana cand bebelusul nu va mai fi sensibil la substantele pe care le contine, ceea ce va insemna peste aproximativ 3 luni. Chiar daca trebuie sa renunti la lucruri care iti plac, totul va fi spre binele bebelusului.
Daca iti hranesti copilul cu lapte praf
Ai putea sa schimbi tipul de lapte cu unul mai putin iritant. Discuta cu pediatrul ce alt tip de lapte ar putea fi indicat si cum il introduci pe cel nou. Este posibil sa gasesti astfel un remediu.
Este posibil si tetina sa nu fie potrivita si sa ajute daca folosesti una cu mai putine orificii de scurgere. Bebelusii nu ar trebui sa ia masa prea rapid.
Poti incerca si sa incalzesti un pic apa inainte de a face laptele praf.
Indiferent daca iti hranesti bebelusul cu lapte praf sau il alaptezi, ai grija ca din cand in cand sa elimine aerul pe care il inghite in timpul mesei. Ajuta-l sa elibereze presiunea care se acumuleaza atunci cand inghite aer odata cu laptele, pentru a evita neplaceri cum ar fi balonarea. Asta se face tinand copilul drept, cu capul spre umar si masand usor spatele.