Sari la conținut

Scapa de burta in zece pasi

Daca ai sa intrebi care sunt primele trei dorinte pe care le are o femeie dupa ce a nascut raspunsul o sa fie inevitabil: sa fie sanatos bebe, sa scap de burta si sa slabesc!

Sarcina este un procesc compex si complet care se deruleaza pe parcursul a noua luni de zile. Revenirea la normal trebuie sa se desfasoare intr-un interval aproximativ identic. Nu poti avea silueta pe care o aveai inainte de a ramane insarcinata intr-o luna dupa ce nasti. Dar o poti face in patru-cinci luni. Pentru asta trebuie sa respecti zece pasi, scrie The Sun

1. Cel mai important este sa iti planifici sarcina si sa te pregatesti pentru perioada in care o sa fii gravida. Pregatirea pentru sarcina inseamna o perioada de circa 6 luni in care trebuie sa adopti o dieta sanatoasa, sa iei suplimente de acid folic (cu trei luni inainte de a ramane insarcinata), sa renunti la pilule si sa folosesti metode contraceptive locale. In acest interval de "pregatire" trebuie sa faci si foarte multa miscare. Cu cat o sa ai o forma fizica mai buna, inainte de sarcina, cu atat o sa fie mai usor sa scapi de burtica, dupa nastere.

2. Slabeste circa 3-4 kilograme inainte de sarcina. Pe de o parte aceasta o sa creasca fluxul sangvin in zona uterului si al ovarelor ceea ce o sa te ajute sa ramai mai usor insarcinata, pe de alta o sa-ti fie mai usor sa scapi de kilogramele pe care le vei acumula in timpul sarcinii.

3. Fa, in fiecare zi, exercitii in timpul sarcinii. Trebuie sa ai activitate fizica si in aceasta perioada, dar nu trebuie sa fortezi organismul. In primul trimestru de sarcina miscarea te ajuta sa depasesti o parte din problemele inerente. Senzatia de greata si somnolenta sunt mai usor de tinut sub control daca faci miscare. In partea a doua a sarcinii miscarea fizica te ajuta sa ameliorezi durerile de spate si previne aparitia varicelor.

4. Nu tine cure de slabire in timpul sarcinii. Mananca sanatos, la ore fixe, putin si ordonat, dar nu apela la un regim sever de alimentatie. Ai nevoie de circa 200 de calorii in plus, dar asta doar in ultimul trimestru al sarcinii.

5. Poarta un brau special dupa ce nasti. Majoritatea femeilor raman cu un abdomen proeminent dupa nastrere pentru ca musculatura abdominala este lipsita de elasticitate. Un brau este foarte util, mai ales in cazul femeilor care au nascut prin cezariana. Braul este util mai ales in timpul exercitiilor fizice.

6. Dupa nastere, poti reveni la un program de fitness complex. Este foarte important sa efectuezi exercitii care sa puna la lucru si muschii cardiaci, dar si musculatura abdominala. Daca ai nascut prin cezariana exercitiile fizice pentru abdomen nu pot fi facute decat dupa doua luni de la nastere.

7. Exercitiile pentru muschii inimii nu trebuie confundate cu gimnastica aerobica. Poti face jogging sau poti dansa, pe o muzica antrenanta, pentru a rezolva si aceasta problema.

8. Concentreaza-te asupra musculaturii abdominale. Pe de-o parte o dieta echilibrata, bogata in grasimi sanatoase care ard grasimile din zona abdominala, pe de alta exercitii fizice, pentru ca abdomenul sa redevina plat.

9. Ai incredere in tine si ai rabdare. Nu te grabi, nu te demobiliza. Perioada de dupa nastere este o perioada speciala. Transformarile sunt mai lente, dar asta este in avantajul tau, pentru ca o revenire lenta la normal este o revenire sanatoasa si definitiva.

10. Nu te supune la diete pentru scaderea in greutate, mai ales daca alaptezi. Simplul fapt ca iti hranesti copilul este o adevarata cura de slabire. Mananca sanatos, la ore fixe, cinci-sase mese pe zi. Alege mereu alimente sanatoase, dar fara sa te privezi de placerea de a manca ceea ce iti place. Face bine tonusului psihic. Nu te cantari in fiecare zi, ci doar o data pe saptamana, ai rabdare cu tine, dormi si razi cat de mult se poate! Ai toate motivele din lume. Esti mama! 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!