Sari la conținut

Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19

Proaspeții părinți se confruntă cu provocări suplimentare în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce încearcă să aibă grijă cum pot ei mai bine de nou-născuții lor.

De la întâlniri online cu medicul pediatru, până la asigurarea de lapte formulă a mămicilor care nu pot alăpta, în timp ce toți ceilalți își fac provizii, COVID-19 a creat o nouă realitate provocatoare cu care proaspeții părinți trebuie să se confrunte.

Experții au oferit sfaturi pentru părinții de bebeluși pentru a-i menține pe micuți sănătoși și în siguranță.

Perioada postpartum este de obicei plină de bucurie pentru majoritate părinților, dar în scenariul actual, majoritatea dintre noi se confruntă cu un nou mod de viață și poate exista o creștere a nivelului de anxietate și depresie, spune psihologul Navya Singh.

Redu vizitele bebelușului

Medicul pediatru te poate sfătui dacă va fi nevoie să-ți aduci puiul la cabinetul medical. Având în vedere situația actuală, unii medici au trecut la vizite virtuale prin Skype și alte platforme, spune Matt Dougherty, medic pediatru din St. Louis.

► Citește și: Te rog, ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Deși nu ne permitem abilitatea de a susține examinarea pe care ne-o dorim, avem încă instrumente pentru a vedea dacă copilul are musculatura corectă, dacă ia în greutate cum ne-am fi așteptat și dacă nu are probleme de respirație, spune dr. Dougherty.

O vizită video este mult mai bună decât un apel telefonic, adaugă dr. Dougherty, deoarece permite medicului să vadă interacțiunea dintre părinte și copil, să pună întrebări și chiar să evalueze orice blocaj în ceea ce privește alăptarea, dacă este nevoie.

În cazul în care medicul observă ceva în apelul video, cum ar fi o problemă respiratorie, pediatrul poate programa o vizită mai amănunțită la cabinet, spune dr. Dougherty.

Gestionarea vaccinurilor

Chiar dacă unele dintre vizitele medicale s-au mutat în online, va trebui să aduci copilul în cabinetul medicului pentru a primi vaccinurile. Amânarea lor, de obicei, nu este recomandată, deoarece timpul este esențial pentru a-l proteja pe micuț împotriva bolilor precum meningita și tuse convulsivă, adaugă el.

Cu toate acestea, având în vedere nivelul actual de risc (în special pentru un copil născut prematur sau cu o altă afecțiune de sănătate) este posibil ca unele vaccinuri să fie făcute cu întârziere. Discută cu medicul pediatru pentru a găsi împreună cea mai bună variantă.

► Citește și: 10 potenţiale probleme ale nou-născuţilor pe care nu trebuie sa le ignori

Asigură-te că ești în siguranță când ieși cu copilul afară

Când trebuie să ieși cu puiul la plimbare să vă bucurați de puțin aer curat, asigură-te că păstrezi o distanță de 6 m față de ceilalți. Dr. Dougherty spune că riscul pentru bebeluși este scăzut, deoarece ei sunt în cărucior și nu vor atinge nicio suprafață. Cu toate acestea, el spune că este mai bine să eviți să mergi cu copilul la supermarket și la farmacie, deoarece poate fi mai greu să păstrezi distanța față de ceilalți oameni.

Fă-ți provizii cu tot ce ai nevoie

Proaspeții părinți s-ar putea confrunta cu lipsa de consumabile, cum ar fi scutece, șervețele și lapte formulă. Dacă nu găsești ceea ce ai nevoie în magazin sau online, contactează direct producătorul. Este posibil să mai aibă produse în stoc și să aibă posibilitatea de a ți le trimite direct.

Cere întotdeauna ajutor atunci când ai nevoie

Planificarea atentă este mai importantă ca niciodată pentru a te asigura că ai tot ce îți trebuie pe parcursul zilei, spune dr. Singh.
Împarte responsabilitățile cu partenerul tău. Fă o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă fiecare dintre voi și momentele din zi când ar trebui făcute, astfel încât, în momentul în care unul dintre voi are nevoie de pauză, celălalt să știe ce are de făcut.

► Citește și: Mirosul de nou-născut creează dependență. O spun chiar studiile

Este necesar să te concentrezi asupra sănătății mentale. Dacă te simți copleșită sau crezi că ai putea suferi de depresie postpartum, solicită ajutorul unui profesionist. Terapeuții virtuali oferă sesiuni online, astfel încât proaspeții părinți să poată primi sprijinul de care au nevoie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!