Sari la conținut

ati avut probleme cu otita ? ce tratamente v'au...

ati avut probleme cu otita ? ce tratamente v'au fost recomandate?

Răspunsuri
Buna seara. Din fericire, eu personal nu am avut probleme cu otita. In schimb am o prietenă care avea deseori băiețelul ei aceasta problema. In final dupa mai multe tratamente a mers la medic i-a scos polipii băiețelului si i-a facut si o mica interventie la ureche. Dupa această intervenție băiețelul nu a mai facut atat de des otite.
Noi inca avem probleme cu otita. Am facut tratamente ( si cu antibiotic) dar degeaba. Mi s-a spus sa il spal in nasuc cu ser si apoi aspirat ( dava e cazul) apoi picaturi coralgol sau picaturi preparate in farmacie.
Si fetita mea are probleme cu urechiusele..cum raceste un pic cum o doare o ureche..mi s a recomandat sa ii curat nasucul foarte bine, ii pun picaturi Vibrocil, sufla mereu nasucul, si eu a metoda de precautie ii pun si vata in urechea cu pricina, ca nu cumva sa o traga vreun curent..multa santate piticului!!
buna eunis , cand fetita mea avea otita imi dadeau tot felul de tratamente , greu de administrat , facea mereu cand era mica 3-4 ani , nu isi putea sufla nasul si se inunda canalul auditiv cu mucisori. spray puntru nas, spray pt urechi, deabia reuseam sa o tinem sa ii punem, cred ca din aceasta cauza nici nu se videca foarte bine ..
Singura data cand mi-a facut un episod de otita a fost vara trecuta cand am incercat cateva lectii de inot.S-a trezit noaptea cu durere de ureche si nu a mai fost chip sa o potolesc,am ajuns direct la urgenta.Ma bucur ca episodul nu s-a mai repetat,desi am reluat cursurile de inot si in aceasta vara
din nefericire nu am avut probleme pana acum cu otita,am incercat sa il protejez asa cum am putut pe cel mic,dar am inteles ca este destul de periculoasa si mamicile au avut mult de luptat cu ea,mare atentie daca cel mic practica inotul,riscul de a face otita este mult mai ridicat,sper sa nu experimentati asa ceva
Buna, daaa si noi am avut aceasta problema mai putin placuta, dar este recomandat sa mergeti la medica pentru ca numai el ne poate prescrie un tratament favorabil copilului nostru si este bine sa mergeti de cand ati observat ca sunt probleme sau de cand cel mic va spune acest lucru, daca este tratat la timp nu vor fi probleme.Noi am trecut cu usurinta peste aceasta perioada neplacuta.
Nu este recomandat sa incerci sa iti tratezi singura copilul si, mai ales, nu trebuie sa-i puni in urechi picaturi de capul tau (de exemplu, ulei de camfor). Daca vrei sa-l ajuti, ii poti da un preparat pe baza de acetaminofen sau ibuprofen (de exemplu Panadol, Nurofen sau Algocalmin), in doza corespunzatoare varstei si greutatii copilului.Poti, de asemenea, sa-i pui o compresa calda si uscata pe ureche (un prosop incalzit).
Otita externa reprezinta inflamatia canalului urechii ce nu merge mai departe de timpan. Inflamatia poate fi cauzata de infectii, alergii sau poate avea alte origini. Otita externa are o frecventa ridicata si reprezinta infectia pielii canalului urechii. In general, infectiile sunt cauzate de bacterii sau fungi.Unele persoane sunt mai sensibile pentru a dezvolta aceasta afectiune. Daca apa, samponul, fixativul de par sau alte substante intra in ureche, pot cauza mancarimi. Acest lucru duce la deteriorarea pielii urechii si cauzeaza inflamatie. Pielea inflamata se poate transforma rapid in infectie.
Simptomele pot varia de la caz la caz. Simptomele comune insa pot include mancarimi, scurgeri, pierderi de auz temporare sau dureri (moderate sau severe). Poti avea senzatia de ureche infundata. Una sau ambele urechi pot fi afectate. In urma tratamentului, acestea ar trebui sa dispara in 2-3 zile. Uneori, simptomele pot persista mai mult de cateva luni si acest lucru se numeste otita externa cronica.
Multor persoane cu otita externa li se recomanda un tratament fara a efectua teste specifice de diagnostic. Oricum, medicul sau asistenta va trebui sa recolteze o proba din scurgerile de la nivelul urechii pentru a determina care este germenul ce a cauzat aparitia bolii. Acest lucru ajuta si in alegerea unui antibiotic sau picaturi de urechi ce actioneaza pe germenul respectiv (unii germeni pot fi rezistenti la unele tipuri de antibiotice).
Picaturile de urechi sau spray-urile. Medicul va va prescrie o cura scurta de tratament cu picaturi de urechi sau spray-uri. Acestea contin un antibiotic pentru a reduce inflamatia si mancarimile.
Masuri generale. Ca o regula, nu lasati tampoane de vata in ureche. Acest lucru opreste eliberarea secretiei care trebuie eliminata. Daca, insa, scurgerea este mare, le puteti folosi, insa inlocuiti-le in mod frecvent. Nu incercati sa va curatati ureche cu betisoare de urechi. Acestea pot deteriora si irita pielea, inrautatind lucrurile.
Tratarea durerii. De obicei, se recomanda ibuprofen. Dar, cateodata, sunt necesare medicamente mai puternice. Pentru diminuarea durerii, este recomandat sa puneti un prosop cald pe ureche.
Tratamentul indelungat. Daca inflamatia este severa sau daca tratamentul initial nu a avut rezultatele asteptate intr-o saptamana, atunci o alta vizita la medic va fi necesara. Acesta va curata canalul urechii sau va prescrie alte antibiotice.
Cum putem preveni recidiva otitei externe
Daca sunteti susceptibil la otita externa, pentru a preveni reaparitia, trebuie sa va mentineti urechile uscate si sa le lasati in pace – acest lucru presupune:
Incercati sa nu lasati samponul sau sapunul sa va intre in ureche.
Nu folositi colturile prosopului sau betisoarele de urechi pentru a inlatura apa din ureche.
Acest lucra o va impinge si mai mult inauntru. Lasati urechile sa se usuce natural.
Nu zgariati sau agresati urechea cu degetele, prosoapele etc.
Atunci cand va duceti la piscina, incercati sa va mentineti urechile uscate, purtand o casca de protectie care acopera urechile. Puteti, de asemenea, folosi si dopuri de silicon, insa doar daca acestea nu va irita urechea.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro