Sari la conținut

Ati folosit la baita bebelusului vostru in...

Ati folosit la baita bebelusului vostru in prima luna cu ceai din plante?

Răspunsuri
foarte putin, medicul de familie ne a spus de ceai de galbenele dar nu a avut cine stie ce efect, copilul are dermatita atopica iar mediul dermatolog nu a fost incantat de ceai in baita. am auzit carora le merge foarte bine cu ceai in apa de baie; acum poti incerca si ramane la latitudinea ta daca folosesti..
Am primit un astfel de sfat de la bunica mea.sa folosesc ceai de musetel.Eu personal nu am folosit pt ca am lasat pielea sa isi dezvolte singura o bariera protectoare care sa lupte impotriva micilor bacterii si microbi.Nu cred ca se face o mare diferenta,decat atunci cand este necesar.Am folosit insa ceaiul mai tarziu la baita,cand facea acele mici bubite de la caldura iar ceaiul de musetel il calma.Acum e deja mare si nu mai folosim insa uneori ii mai aplic lotiune pt bebelusi cu extract de galbenele.Cu cat e mai naturala cu atat mai bine.
NU, nu am folosit! acum aud pentru prima data, la ce foloseste? Citeam la fetel e de mai sus si cred ca este benefic, eu la prima sarcina / nastere le-am prevenit pe mama si soacra ca nu vreau sa aud de nici o superstitie pt ca romanii au cu carul... Asa ca daca este tratament "din popor" pe mine m-a ocolit. Vorbind serios oricum baita in ceai nu are ce sa ii faca rau copilului, acum depinde si ce fel de ceai.... si pentru ce problema....
Buna , Delia !
Am doi baieti . La primul baiat (fiind foarte tanara ,20 de ani,si fricoasa) i-am facut baie numai in ceai de musetel si galbenele timp de vreo 2 luni . Apoi am renuntat a-i mai face baita astfel , la sfatul soacrei mele , spunandu-mi sa nu-l mai corcolesc atata...
Buna Delia! Da, eu i-am facut baietelului meu baie cu ceai de plante in prima luna, la indicatia medicului de familie. De doua ori, am folosit ceai cumparat din farmacie, special pentru asa ceva, in rest, am folosit "pleava de fan", pe care am luat-o de la tara, de la bunici. i-am facut baita in fiecare sera cu astfel de ceai, timp de cateva saptamani.
Eu am folosit ceai de musetel, apoi puneam tarate de grau in saculet si ii dadeam drumu in apa, asta cu taratea e de la soacra mea dar nu m'a deranjat deoarece mai demult obisnuiam sa merg la sauna ai acolo faceam masaj si spalare cu tarate si pielea devenea fff fina si moale
Eu nu am folosit nici un fel de ceai, pur si simplu apa curata ... Micuta mea este o fire foarte sensibila, predispusa spre alergii si am preferat sa nu folosesc nimic ...
Am intrebat pediatra dar ar trebui sa ii fac baita cu ceva ceaiuri si a spus ca nu este nevoie.
Si baietelul meu a fost la inceput mai sensibil si predispus la alergii si tocmai din acesta cauza, am fost indrumata de catre doctorul de familie sa-i fac baita in ceai din plante, pentru a-i schimba ph-ul pielii. Dar probabil fiecare medic este cu parerea lui. In orice caz, pe noi ne-a ajutat destul de mult si nu mai avem astfel de probleme.
micuta mea are pielea foarte sensibila si la primele baite am folosit ceai de musetel sau tarate de grau au fost destul de eficiente . A facut dermatita atopica in prima luna de viata si ne-a salvat pe langa tarate si ceaiul de tei o crema de la avene Eau thermale. cred ca tine de copil am niste prieteni care primele sase luni au spalat fetita cu ceai de musetel doar, asa le-a recomnadat pediatrul.
Am folosit ceai de musetel si o ligura de tarate se face infuzie. Mentionez ca nu am avut probleme deloc cu pielea, desi Gogocel este blond, cu piele deschisa care pare foarte sensibila. Chiar si neonatoloaga ne speriase ca vai ca veti avea probleme cu pielea...ei bine nu am avut niciodata nimic :)
buna ziua, eu nu am folosit nimic,,,doar ca ii fierbeam apa separat nu io puneam direct de la robinet, am mai auzit si eu ca trebuie sa ii spalam cu ceai de pante, cu tarate , si nu mai stiu ce insa sincer la cat eram de speriata ca nu stiam ce sa ii fac ca imi plangea foarte mult ...am preferat decat cu apa si cat mai repede sa se linisteasca ..
Buna. Recomandarea pediatrei noastre si a dermatologului a fost de a folosi de la bun inceput apa curata, de la robinet, la o temperatura potrivita pielii sensibile a bebelusului. Am procedat astfel si nu am avut probleme cu pielea copilului niciodata din aceasta cauza.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro