Sari la conținut

Cat de importanta este ingrijirea dintilor la...

Cat de importanta este ingrijirea dintilor la varste fragede?

Răspunsuri
Dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti. Chiar dupa aparitia primului dinte de lapte, trebuie evitate cariile dentare. Chiar daca unii dinti de lapte se pierd prea repede, cei care raman pot creste inghesuiti, lasand un spatiu prea mic pentru ca dintii permanenti sa creasca drept in interiorul gingiei.Fiti un exemplu pozitiv, deoarece vazandu-va ca va spalati pe dinti, copilul dumneavoastra va dori sa va imite.
Din cate m am documentat stiu ca este foarte important sa speli copilasul pe dinti de la aparitia primului dintisor, si de asemenea este foarte important deoarece dintii de lapte inflenteaza dintii care vor creste dupa ei, cei definitivi, deci daca ii ingrijim corespunzator pe cei de lapte copii nostri vor avea o dantura frumoasa si in adolescenta:)
cred ca ingrijirea dintilor de lapte este importanta,la fel ca si a celor permanenti,pentru ca daca se cariaza,tratamentul sau extractia se realizeaza mai greu avand in vedere varsta.eu am intrebat medicul stomatolog cand am fost la un control despre periajul dintisorilor de lapte si mi-a zis ca este foarte important sa invat copilul de micut despre ingrijirea dintilor,ca el sa stie ca acesta este un lucru obligatoriu pentru sanatatea lui orala.plus ca daca stiu de micuti sa-si ingrijeasca dintii nu vor avea probleme cu ei la maturitate.la fel e bine ca cei mici sa fie obisnuiti de la o varsta frageda cu medicul dentist,pentru a elimina frica de acesta.un caz concret este chiar sotul meu.cand era mic a fost o singura data la dentis si atunci a fugit de frica,iar pana acum la varsta de 28 de ani el nu a mai pus piciorul in cabinet,acum fiind nevoit sa o faca.
doctorul stomatolog mi-a recomandat sa incep sa spal dintii bebelusului imediat dupa ce acestia apar.Stergeti-i usor cu o bucata de material textil moale atunci cand ii faceti baita.Treceti apoi la o perie de dinti cu peri moi si apa. (Nu exista perii speciale create pentru bebelusi).Tineti bebelusul in pozitia sezand, sprijinit de dumneavoastra, cu fata la oglinda din baie pentru a putea vedea ca-l spalati pe dinti. Lasati bebelusul sa se joace cu peria de dinti in timp ce va priveste spalandu-va pe dinti. (Vor invata sa se spele pe dinti mai repede). Incepeti prin a utiliza o cantitate de pasta de dinti pentru copii cu nivel redus de fluor, de dimensiunea unui bob de mazare, numai dupa ce copilul a invatat sa scuipe.Limitati cantitatea de alimente dulci din alimentatia copilului.
In plus am achizitionat din farmacie periute pentru bebeleusi incepand cu trei luni de la CAnepol foarte bune
Ingrijirea dintilor la copii trebuie sa inceapa inainte de aparitia primului dinte. O igiena orala adecvata poate asigura o dantura sanatoasa. Pentru o dezvoltare armonioasa a copilului, parintii sunt sfatuiti de medicul stomatolog sa acorde o atentie deosebita ingrijirii dintilor in fiecare etapa de varsta:

0 – 2 ani – gingiile bebelusului trebuie curatate dupa fiecare hranire cu un tifon umed, pentru a indeparta placa bacteriana care poate cauza asa numitele carii ”de biberon”.

3 – 5 ani – la aceasta varsta copilul poate incepe sa foloseasca o periuta de dinti cu peri moi si pasta cu flour. Cantitatea de pasta de dinti nu trebuie sa depaseasca marimea unui bob de mazare. Este important sa se perieze dintii de 2 ori pe zi, timp de 2 – 3 minute. Tot in aceasta perioada este recomandat sa se viziteze medicul stomatolog o data la 6 luni.

6 – 9 ani – in aceasta etapa copiii trebuie obisnuiti sa folosesca ata dentara si sa inceapa sa se spele singuri pe dinti, la inceput in prezenta parintilor.

10 – 12 ani – la aceasta varsta copilul deja stie cum sa-si ingrijeasca singur dantura. O atentie deosebita trebuie acordata alimentelor consumate. Acestea implica un consum redus de dulciuri, fast-food si bauturi carbogazoase.

Peste 13 ani – parintii trebuie sa se asigure in continuare ca adolescentul in devenire respecta regulile unei igiene orale adecvate si sa le reaminteasca ca o dantura sanatoasa garanteaza un zambet frumos si o imagine de sine foarte buna
cel mic trebuie sa fie invatat cat de importanta este folosirea peritei de dinti,eu i-am cumparat un set de periute de dinti pentru bebelusi si cel mic la inceput mai mult se juca cu ele,dar ulterior l-am invatat ca este necesar si folositor folosirea atat a periutei cat si a pastei de dinti pentru igiena lui zilnica
nu conteaza ca este la o varsta frageda sau ca dintisorii sunt de lapte...Igiena dentara, trebuie sa fie respctata indiferent de varsta si daca nu-i invatam pe cei mici cat de important este acest aspect, riscam sa avem probleme cu dantura de la varste fragede, iar vizita la dentist nu este o placere nici pentru noi adultii dar pentru cei mici.
Foarte foarteeeee importanta,Inca de dinaintea aparitiei dintisorilor e bine ca ei sa se obisuiasca cu periuta.Probabil a-ti vazut ca sunt deja in farmacii sseturi cu periute speciale pt gingii si primii dintisori.Daca dintisorii de lapte au carii la aparitia celor definitivi.... este foarte probabil ca si cei definitivi sa creasca deja cu inceput de carie si deci dantura este comproisa grav inca de dinainte ca ,copilul sa se bucure de ea.
Este foarte important sa ii invatam pe copilasii nostri sa se spele pe dinti de la varste fragede , atat pentru igiena dintisorilor cat si pentru a-i invata pe micuti cu o rutina zilnica .
Fetita mea se spala pe dinti cu periuta si cu apa ... din pacate nu accepta nici un fel de pasta de dinti ... am incercat o gramada.
INgrijirea danturii bebelusului este foarte importanta
Incepeti sa spalati dintii imediat dupa ce acestia apar.
• Stergeti-i usor cu o bucata de material textil moale atunci cand ii faceti baita.Treceti apoi la o perie de dinti cu peri moi si apa. (Nu exista perii speciale create pentru bebelusi).Tineti bebelusul in pozitia sezand, sprijinit de dumneavoastra, cu fata la oglinda din baie pentru a putea vedea ca-l spalati pe dinti.  Lasati bebelusul sa se joace cu peria de dinti in timp ce va priveste spalandu-va pe dinti. (Vor invata sa se spele pe dinti mai repede).
• Incepeti prin a utiliza o cantitate de pasta de dinti pentru copii cu nivel redus de fluor, de dimensiunea unui bob de mazare, numai dupa ce copilul a invatat sa scuipe. Limitati cantitatea de alimente dulci din alimentatia copilului.
O igiena orala adecvata poate asigura o dantura sanatoasa. Pentru o dezvoltare armonioasa a copilului, parintii sunt sfatuiti de medicul stomatolog sa acorde o atentie deosebita ingrijirii dintilor in fiecare etapa de varsta:
0 – 2 ani – gingiile bebelusului trebuie curatate dupa fiecare hranire cu un tifon umed, pentru a indeparta placa bacteriana care poate cauza asa numitele carii ”de biberon”.
Când apare primul dinte – de obicei între luna a 4-a şi luna a 6-a - e timpul să începeţi periajul. noi folosim periuţa Oral-B Stages 1 care este proiectată pentru curăţarea dinţilor abia apăruţi şi a gingiilor sensibile. Părinţii ar trebui să ştie că de la vârsta de 6 luni copilul trebuie să se familiarizeze cunoştinţă cu periuţa de dinţi, dar periajul se va face cu mişcări circulare, având grijă să nu se rănească gingia. Eu ii mai lasam periuta de dinti sa se joace cu ea asa nu aveam problele cand ne spalam impreuna pe dinti.
Pentru o dezvoltare armonioasa a copilului, parintii sunt sfatuiti de medicul stomatolog sa acorde o atentie deosebita ingrijirii dintilor in fiecare etapa de varsta:0 – 2 ani – gingiile bebelusului trebuie curatate dupa fiecare hranire, dar si dupa periajul este foarte important , minim de doaua ori pe zi .
Dinţii frumoşi şi sănătoşi se menţin printr-o igienă riguroasă, iar asta se aplică şi în cazul copiilor. Învaţă-ţi copilul să se spele pe dinţi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de culcare, fie că dinţii sunt temporari sau definitivi. Nu va fi greu să faci asta, mai ales că acum există paste de dinţi speciale, cu gust plăcut şi periuţe mici, adaptate cavităţii lor bucale (pentru 6-24 luni, pentru 2-4 ani, pentru 5-7 ani, pentru băieţi şi fete, şi pentru copiii de peste 7 ani, dar şi paste de dinţi pentru diferitele etape de creştere a copilului).
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro