Sari la conținut

Cat de mult trebuie sa doarma un nou-nascut?

Cat de mult trebuie sa doarma un nou-nascut?

Răspunsuri
Buna...in primele 2 saptamani dorm destul de mult, in jur de 20 -21 ore.
Apoi cu trecerea timpului dorm mai putin in jur de 15-16 ore ajungand la 12-13 ore. acum sincer depinde de la copil la copil. cei alimentati cu lapte praf au somnul mai profund, in schimb cei alimentati la san se trezesc destul de des,
Cand mai cresc, perioada in care stau treji creste, ajungand, in jurul varstei de 6 saptamani, la aproximativ 45 minute.
Un nou-nascut doarme in jur de 16 ore pe zi (unii chiar mai mult), unele din somnuri fiind lungi, de 3-4 ore, altele mai scurte, de 45 minute. Exista insa variatie de la copil la copil. Somnul nou-nascutului, ca si in cazul nostru, al adultilor, are mai multe faze: stare de somnolenta, somn REM (miscarea rapida a ochilor), somn usor/superficial, somn adanc si somn foarte adanc. Pe masura ce cresc, perioada in care stau treji creste, ajungand, in jurul varstei de 6 saptamani, la aproximativ 45 minute.
Un bebelus in primele 2 saptamani doar destul de mult, in jur de 20-21 ore. apoi cu trecerea timpului dorm mai putin in jur de 15-16 ore ajungand la 12-13 ore. acum sincer depinde de la copil la copil. cei alimentati cu lapte praf au somnul mai profund, in schimb cei alimentati la san se trezesc destul de des, nu dorm asa mult. copii la san pot manca mai mult sau mai putin lapte matern. niciodata nu stim exact cantitatea. in schimb la lapte praf aceasta este stabilita.
Somnul este una dintre cele mai mari necesităţi ale nou-născutului şi sugarului. În primele săptămâni de viaţă nou-născutul trebuie lăsat să doarmă cât poate, trebuie hrănit şi schimbat. Nou-născuţii dorm între 16 şi 20 de ore din 24; restul timpului mănâncă, plâng sau privesc. Ei obosesc după o oră de veghe. - Trebuie să ştim să le răspundem la semnele de somnolenţă, să-i liniştim, să nu-i lăsăm să obosească deoarece pot deveni iritabili şi pot plânge neconsolabi
Semnele de somnolenţă sunt mascate la copiii cu colici. Şi aceşti copii obosesc la fel de repede, dar durerea îi împiedică să adoarmă şi devin astfel şi mai agitaţi. Nou-născuţii nu cunosc diferenţa dintre zi şi noapte. Unii confundă ziua cu noaptea, dormind mult ziua şi stând treji toată noaptea. Ei nu au încă un ceas biologic intern.După două săptămâni de viaţă cei mai mulţi îşi fac singuri un program mai rezonabil; restul pot fi învăţaţi să şi-l facă.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro