Sari la conținut

ce retete de iaurt facut in casa preparati?

ce retete de iaurt facut in casa preparati?

Răspunsuri
Pentru ca avem bunicii la tara si alte cunostiinte, noi cam profitam de ocazie si luam de cele mai multe ori iaurtul de la ei, deoarece iese mult mai bun. Pun laptele crud intr-o oala de lut (din aceea cu gat inalt), o lasa cateva zile la racoare iar dupa o aduc o zi la caldura. Eu acasa cand fac iaurtul, pun cam 1L lapte fiert si cateva linguri de samnatana de tara, le amestec si le las la temperatura camerei 1-2 zile intr-un borcan sau pun jumatate lapte fiert si jumatate lapte crud pe care tot la fel le las la temperatura camerei 1-2 zile intr-un borcan.
Buna , complicata !
Eu am facut de vreo 2 ori iaurt in casa cu lapte de la tarani . L-am fiert (1 litru) l-am lasat la racit si cand era foarte putin caldut am adaugat 4 linguri de smantana grasa cumparata din comert . Apoi l-am pus intr-o sticla in camara 2 zile .
eu pregatesc astefel iaurtul pentru puiul meu: 200 ml lapte, 1 lingurita de iaurt natur de calitate(sau iaurt pregatit cu o zi inainte, asta de la a doua preparare). Aceste cantitati sunt suficiente pentru portia copilului tau pentru o zi, ca sa il pregatesti in fiecare zi pentru a doua zi si sa fie mereu proaspat. Daca vrei, mareste cantitatile, pastrand proportiile: o lingurita de iaurt la fiecare 200 ml de lapte.
Se fierbe laptele, se raceste pana la 37 grade (acum nu-i musai sa luati temperatura, sa fie caldut), i se adauga iaurtul din ziua anterioara.
Vasul se pune ori langa o sursa de caldura, ori intr-un alt vas cu apa calduta si se lasa la prins 4-5 ore, apoi inca 3-4 ore la temperatura camerei. Se pastreaza la frigider, dar nu mai mult de 24 ore! Asta daca vrei sa ii dai puiului tau ce e mai bun.
nu uita sa pastrezi din ce ai pregatit o lingurita (sau cate ai nevoie) pentru a pregati iaurtul de a doua zi! Doar cand pregatesti pentru prima data cumpara iaurt, apoi pregatesti cu iaurtul tau. Daca ai un copilas pretentios, dar si daca vrei sa variezi putin pentru interes maxim, atunci pune in iaurt bucatele de fructe sau chiar putina miere (depinde de varsta copilului si de gusturi). Daca pana acum copilul a fost obisnuit cu iaurturile din comert si il refuza pe cel pregatit de tine, procedeaza asa, macar pentru o vreme: pui iaurtul de casa in borcanel de iaurt cumparat. Si sa vezi ce bun este...
Iaurtul preparat in casa i l-am dat bebelusei mele dupa varsta de 7 luni Eu fac asa din 400ml lapte de vacă cu grăsime 3,5%, ½ linguriță de iaurt (preferabil preparat tot în casă, denumită popular “maia”) dacă veți folosi ca și maia iaurt din comerț, riscul este ca iaurtul proaspăt făcut să aibe o textură cleioasă. Ca să obțineți un iaurt cremos, vă recomand să preparați mai multe runde de iaurt după rețeta propusă, evident în cantități mult mai mici, de exemplu din 50 sau 100 de ml de lapte.
Laptele se fierbe foarte bine, circa 10-15 minute după primul clocot. Se lasă să se răcească până când nu frige la dege Într-un borcan de sticlă de 400 de grame se pune ½ linguriță de iaurt și puțin lapte, amestecându-se foarte bine. Apoi se adaugă și restul de lapte călduț, se acoperă cu un capac și se lasă la căldură (iarna de exemplu pe calorifer, vara oriunde) timp de minim 2 ore. Cu cât timpul este mai mare, cu atât iaurtul va căpăta un gust acru mai puternic.
În momentul în care începe să se închege, se pune la rece (într-un bol cu apă rece sau în frigider) pentru încă minim 2 ore înainte de a fi co
200 ml lapte
1 lingurita de iaurt natur de calitate
fierbe laptele, se raceste , sa fie caldut, i se adauga iaurtul din ziua anterioara.
Vasul se pune ori langa o sursa de caldura, ori intr-un alt vas cu apa calduta si se lasa la prins 4-5 ore, apoi inca 3-4 ore la temperatura camerei. Se pastreaza la frigider, dar nu mai mult de 24 ore! Asta daca vrei sa ii dai puiului tau ce e mai bun
Iaurtul preparat in casa se poate oferi dupa varsta de 7 luni a bebelusului.
Timpul de preparare: aproximativ 30 min.Ingrediente iaurt de casa pentru bebelusi de la 7 luni:- 200 ml lapte- 1 lingurita de iaurt natur de calitate(sau iaurt pregatit cu o zi inainte, asta de la a doua preparare).Aceste cantitati sunt suficiente pentru portia copilului tau pentru o zi, ca sa il pregatesti in fiecare zi pentru a doua zi si sa fie mereu proaspat. Daca vrei, mareste cantitatile, pastrand proportiile: o lingurita de iaurt la fiecare 200 ml de lapte.
Se fierbe laptele, se raceste pana la 37 grade (acum nu-i musai sa luati temperatura, sa fie caldut), i se adauga iaurtul din ziua anterioara.
Vasul se pune ori langa o sursa de caldura, ori intr-un alt vas cu apa calduta si se lasa la prins 4-5 ore, apoi inca 3-4 ore la temperatura camerei. Se pastreaza la frigider, dar nu mai mult de 24 ore! Asta daca vrei sa ii dai puiului tau ce e mai bun. Sfatul meu este sa nu uiti sa pastrezi din ce ai pregatit o lingurita (sau cate ai nevoie) pentru a pregati iaurtul de a doua zi! Doar cand pregatesti pentru prima data cumpara iaurt, apoi pregatesti cu iaurtul tau.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro