Ce stiti despre asocierile in alimentatie?
Răspunsuri
Alimentele si asocierea lor prezinta anumite caracteristici de compatibilitate, care daca nu sunt respectate determina, in final, o digestie lunga si dificila, cu fermentatii si generare de compusi toxici, balonare abdominala, constipatie, diaree, arsuri, malabsorbtie, malnutritie, maladii diverse acute sau cronice.
Datorita inaltei specificitati a enzimelor digestive fiecare aliment este digerat cu viteze diferite si in mod diferit. Asociind gresit alimentele incompatibile riscam blocarea digestiei, cu toate consecintele ei negative asupra sanatatii.
Datorita inaltei specificitati a enzimelor digestive fiecare aliment este digerat cu viteze diferite si in mod diferit. Asociind gresit alimentele incompatibile riscam blocarea digestiei, cu toate consecintele ei negative asupra sanatatii.
Buna! trebuie sa avem mare grila ce mancam si cum facem asocierile in alimentatie daca vrem sa nu avem probleme de sanatate, disconfort abdominal sau sa nu de ingrasam... Mai ales in cazul copiilor, trebuie sa avem mare grija pentru ca daca le dam/ii lasam sa manace alimente asociate gresit putem intampina probleme grave de sanatate cu digestia ce pot avea urmari neplacute in viitor.
Mai intai trebuie stiut faptul ca alimentele se impart in 4 categorii:alimente bogate in proteine ( carne rosie, carne de pasare, branza, peste, oua, lapte, nuci, cascaval, carne de porc) – se digera foarte greu si au nevoie pentru a se digera de o cantitate mare de sucuri acide;
alimente bogate in carbohidrati (cereale si preparate din acestea: paine, paste fainoase, faina, biscuiti, etc., precum si legumele bogate in amidon; cartofi, igname, porumb dulce) – se digera foarte repede, insa au nevoie de alte enzime decat proteinele;
alimente bogate in carbohidrati (cereale si preparate din acestea: paine, paste fainoase, faina, biscuiti, etc., precum si legumele bogate in amidon; cartofi, igname, porumb dulce) – se digera foarte repede, insa au nevoie de alte enzime decat proteinele;
legumele fara amidon, salatele, radacinoasele, semintele, ierburile, condimentele si uleiurile din seminte;
fructele – formeaza o grupa aparte datorita vitezei cu care se digera; pentru digerare, fructele au nevoie de enzime diferite de cele necesare in celelalte trei grupe.Cei care nu doresc sa aiba neplaceri trebuie sa respecte cateva reguli.
fructele – formeaza o grupa aparte datorita vitezei cu care se digera; pentru digerare, fructele au nevoie de enzime diferite de cele necesare in celelalte trei grupe.Cei care nu doresc sa aiba neplaceri trebuie sa respecte cateva reguli.
Cum trebuie sa le combinati: carbohidrati cu legume; leguminoase cu legume; proteine cu legume; fructele se mananca intotdeauna singure, cu 30 de minute inainte sau dupa consumarea altor alimente.
Trebuie sa va previn ca daca decideti sa va faceti un obicei din a combina corect alimentele de fiecare data, organismul se va obisnui astfel, iar in momentul in care veti reveni la vechile obiceiuri s-ar putea sa va confruntati cu mici disconforturi stomacale, dat fiind faptul ca se perturba din nou mecanismul digestiei. Celor care indraznesc sa faca schimbarea, le urez sa fie perseverenti pentru a se bucura pe termen lung de efectele datorate asocierii corecte a alimentelor!
Trebuie sa va previn ca daca decideti sa va faceti un obicei din a combina corect alimentele de fiecare data, organismul se va obisnui astfel, iar in momentul in care veti reveni la vechile obiceiuri s-ar putea sa va confruntati cu mici disconforturi stomacale, dat fiind faptul ca se perturba din nou mecanismul digestiei. Celor care indraznesc sa faca schimbarea, le urez sa fie perseverenti pentru a se bucura pe termen lung de efectele datorate asocierii corecte a alimentelor!
Dupa ce mancarea a ajuns in stomac, acesta se pregateste sa digere alimentele, regland Ph-ul (aciditatea) sucului gastric si enzimele pentru o digestie completa. Dar nu toate alimentele au nevoie de acelasi nivel de aciditate si aceleasi enzime pentru a fi digerate. Deci, ingerand impreuna alimente care necesita un Ph si enzime diferite, activitatea stomacului este ingreunata, alimentele stagneaza mult timp in intestine si incep sa fermenteze rezultand flatulenta, eructatii, balonare si chiar acumularea de kilograme in plus.
In schimb asocierea corecta, ajuta organismul sa arda eficient grasimile, sa absoarba la nivel maxim toate substantele nutritive de care are nevoie pentru o functionare optima si se evita problemele care le-am mentionat.Cei care nu doresc sa aiba neplaceri trebuie sa respecte cateva regulI. Astfel, pana astazi, preparatul hranei a ajuns o adevarata arta… arta culinara… insa oamenilor le-a scapat din vedere unul din principiile de viata sanatoasa si anume, asocierea corecta a alimentelor.
Trimite răspunsul la întrebare