Sari la conținut

Sunt un pic confuza cu atatea sfaturi care se...

Sunt un pic confuza cu atatea sfaturi care se bat cap in cap - iei sau nu iei bebelusul in brate imediat ce incepe sa planga? Il iei numai ziua imediat si noaptea astepti un pic sa vezi daca se linisteste singur? Exista o varsta de la care nu il mai iei in brate imediat?

Răspunsuri
Buna, eu sincer eu gte sfatuiesc sa faci ce te indruma pe tine sufletul......toti suntem buni la sfaturi...insa este att de greu sa le pui in functiune, eu nu o puteam lasa pe cea mica sa planga mult...incepea un pic sa planga apoi se invinetea , asa am preferat sa o tin in brate sa se linisteasca si uite acum are 2 ani si sincer iti spun nu imi este rasfatata , nu cere in brate...deci fa exact ce simti
buna Ana P, sunt deacord cu popa.maria.125 , cred ca trebuie sa faci ce stii ca e mai bine pentru tine si puiul tau , daca simiti ca vrei sa il ii in brate fao , el are nevoie de tine , tu esti siguranta lui , nu exista o varsta cand nu trebuie sa nu il mai iei in brate , sigur ca , cu timpul se va alina si sigur
Buna, eu pot spune ca pe ambele fete le'am lasat sa planga putin, atat cat am considerat eu necesar cand am vazut ca au un plans de alint, cand plangeau ca vor in brate.le lasam putin, uneori se linisteau alteori incepeau sa planga mai tare, si bineinteles ca am inceput apoi sa le calmez.acum sunt mari si nu am avut probleme cu ele.
Draga Ana P.,

Iti inteleg confuzia si cred ca fiecare mamica a ajuns mai devreme sau mai tarziu in acest punct. Cu atat de multe "surse de adevar" disponibile, a devenit dificil sa sortezi, sa filtrezi, deci e justificata grija dvs.
Ca mamica, intuitiv, stiti ca bebelusul are nevoie sa va simta aproape, fizic si afectiv. L-ati purtat in burtica, ati fost legati atat de intim 9 luni, incat aceasta legatura e nefiresc a fi intrerupta dupa nastere. Bebelusul va spune ca are nevoie sa fie tinut in brate, cauta caldura dvs., siguranta pe care i-o oferiti si singurul mod pe care il are la indemana ca sa exprime acesta necesitate, este prin plans. Trebuie sa constientizam ca fiecare bebelus se naste avand capacitatea de a-si transmite nevoile prin sunete si plans. (a se citi si interviul meu pentru suntgravida.ro pe tema plansului si a modului in care il descifram cu ajutoru metodei Dunstan Baby Language). Plansul este un act reflex (spontan) de care bebe uzeaza firesc pentru a atrage atentia ca are o nevoie. Devine astfel necesar sa identificati in plans: nevoile biologice, siguranta, conectare cu parintele, probleme de sanatate.
Nu va impuneti sa ignorati bebelusul plangand doar pentru a-l invata ceva anume, abtinandu-va de la a-l lua in brate, intrucat mesajul perceput de micut este ca il ignorati. Contactul fizic intens cu bebelusul este indicat, este benefic, linisteste. In definitiv ne dorim un copil fericit, nu unul privat de iubire, de grija, de tandretea noastra, deci nu exista o varsta de la care nu il mai luam in brate. Vine timpul in care va va refuza acest privilegiu si inca destul de repede. Va sfatuiesc sa profitati de perioada in care isi doreste sa il tineti aproape.
In concluzie: luam in brate bebelusul care incepe sa planga, incercam sa identificam ce ne spune cand inca nu a escaladat intr-un plans intens (vezi Dunstan Baby Language); e zi sau noapte, regula este aceeasi; evitam sa lasam bebelusii sa planga perioadele lungi de timp.
Bucurati-va de copil si fiti fericiti impreuna :)
Caand bebelusul e mic el iti comunica prin plans ceeace are nevoie. El va plange atunci cand ii este foame sau cand vrea schimbat . Nu se intampla nimic daca il lasi putin sa planga asta e modul lui de comunicare cu tine.
atunci cand plange din cauza colicilor de exemplu nu cred ca il poti lasa sa planga. vorbeste'i atunci cand plange.
Nepotelul meu rar plangea...si cand plangea imi era drag sa il aud putin
Eu mi am tinut copilul in brate de cate ori a dorit, si inca o mai tin.Consider ca dragostea si afectiunea materna si chiar si cea paterna, nu poate fi inlocuita de nimeni si nimic.Si da, poti creste copii care sa nu fie alintati si daca ii tii in brate.
In momentul in care iti asculti copilul si empatizezi cu el iti dai singura seama ce ai de facut. In părincipiu, trebuie sa raspunzi imediat nevoilor copilului, acestea fiind semnalate prin plans, indiferent ca tu nu le consideri nevoi, ci doar mofturi. Copilul nu e animal sa-l dresezi cu timpi si sfaturi din carti de parenting, oricat de tentatmnte suna promisiunile de a avea un copil de nota zece daca le pui sfaturile in aplicare. Copilul are nevoie de tine, mama lui, imediat ce el iti semnalzeaza acest lucru prin plans. Nu exista risc de rasfat sau proaste obiceiuri. Ci doar de multa, multa dragoste impartasita :)
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


ego.ro

caloria.ro

zooland.ro