Laptele matern se schimbă în funcție de nevoile bebelușului, ajută la combaterea alergiilor și ține bolile la distanță. El este poțiunea magică purtătoare de anticorpi și este în prezent studiat acest lucru, deoarece ar putea ajuta împotriva coronavirusului.
Unul dintre motivele pentru care laptele matern este atât de eficient este pentru că are anticorpi și ajută bebelușul să lupte împotriva bolilor.
Anticorpii sunt o parte importantă al sistemului imunitar din organismul uman. Când un virus sau o bacterie atacă organismul, celulele noastre din sânge produc anticorpi pentru a lupta contra infecției. Acești anticorpi promovează, de asemenea, imunitatea la acest virus, pe termen scurt.
► Citește și: Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19
Anticorpii ar putea fi următorul câmp de luptă în revenirea noastră la normal după pandemia de COVID-19. Cercetătorii lucrează acum la producerea unui test de anticorpi coronavirus pentru a ajuta oamenii să vadă daca ar putea fi protejați și de infecții suplimentare.
Este posibil să existe multe persoane și eu cred că sunt destul de multe care au fost infectate, dar care au fost asimptomatice și nu au știut, spune Anthony Fauci, medic și director la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.
Rebecca Powell, cercetătoare la Școala de Medicină Icahn din New York, Mount Sinai, examinează prezența anticorpilor în laptele matern al femeilor care au fost expuse la coronavirus, conform raportului Vice News. În timp ce o mare parte din cercetările actuale privind anticorpii sunt concentrate asupra anticorpilor din sângele uman, Powell se focusează pe anticorpii transportați de laptele matern, care poate avea avantaje biologice.
► Citește și: Își pot alăpta bebelușii mamele infectate cu Covid-19?
Powell caută urgent donații de lapte matern pentru a le folosi în cercetările sale, iar sute de femei au răspuns apelului ei, dorind să contribuie la lupta științifică împotriva coronavirusului. "Am sute de e-mailuri de la mămici care doresc să participe, iar multe dintre ele au spus că au avut o infecție suspectă sau au fost testate pozitiv cu coronavirus", a spus Powell pentru Vice News.
► Citește și: Coronavirus. Ce risc prezintă gravidele și bebelușii?
Știm deja că femeile care alăptează produc anticorpi pentru alți viruși, cum ar fi gripa și că aceștia sunt prezenți în laptele matern pentru protecția bebelușului. Este interesant să crezi că femeile ar putea produce anticorpi puternici, într-un mod similar și pentru coronavirus.