Sari la conținut

Mă iubește, nu mă iubește? Cele 7 semne că faci o treabă bună și că bebelușul tău te iubește

Bebelușii nu pot vorbi. Nu pot spune când le e somn, când le e foame, când se simt singuri și când au nevoie de iubire. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu comunică: plânsul și zâmbetul sunt indicatori clari ai stării lor, ai emoțiilor trăite și al nivelului de satisfacție cu privire la nevoile pe care le au.

Citește și Limbajul corpului la bebeluși: Ce încearcă puiul tău să-ți comunice

Dar, în timp ce tu îți iubești copilul ca un nebun, nu poți să nu te întrebi dacă sentimentul e reciproc! Bineînțeles că da, numai că nu o poate spune încă. Dar chiar înainte ca bebelușul, copilul mic sau preșcolarul să își poată verbaliza afecțiunea, el o arată. Dovada se află în reperele de dezvoltare ale copilului și în indiciile comportamentale.

Privește cu atenție și vei vedea o mulțime de semne că bebelușul tău are încredere în tine și te iubește - încrederea și atașamentul sunt principalele limbaje ale dragostei pentru copii. Iată modurile adorabile și uneori neașteptate în care micuțul își arată dragostea!

Când începe bebelușul să își arate afecțiunea?

Legătura dintre bebeluși și îngrijitorii lor începe imediat după naștere. Când copilul tău plânge și tu răspunzi prompt și sensibil, construiești un atașament sigur, care devine fundația sănătății emoționale și a viitoarelor expresii de iubire.

Deci, cum ne dăm seama că bebelușul ne iubește?

Bebelușul te privește în ochi
. Ce emoție când bebelușul te privește direct în ochi...! Nou-născuților le place să se uite la fețe, iar a ta este preferata lor. Până la două luni, majoritatea bebelușilor și-au perfecționat privirea plină de suflet, care este un instinct de supraviețuire, conceput pentru a atrage dragostea și atenția din partea îngrijitorului lor. Da, este instinct, dar așa transmite el că te iubește.

Bebelușul îți recunoaște mirosul.
Având posibilitatea de a alege între un buchet de trandafiri parfumați și tricoul tău transpirat și pătat de lapte, copilul tău va merge după ce a de a doua variantă, de fiecare dată. Mirosul unei mame îl face pe bebeluș să se simtă în siguranță și încurajează socializarea. Pentru nou-născutul tău, nimic nu miroase mai dulce decât tine, așa că data viitoare când se ghemuiește în brațele tale, recunoaște declarația de iubire!

Bebelușul îți zâmbește
. Prima dată când bebelușul tău îți oferă un zâmbet adevărat este un moment magic. Este felul lor de a spune „Te iubesc”. Majoritatea bebelușilor vor zâmbi înapoi dacă le zâmbești până la două luni; până la patru luni, vor zâmbi pentru a atrage atenția, ceea ce este cumva și mai adorabil.

Bebelușul vorbește cu tine.
Primele mișcări ale bebelușului tău vor fi îndreptate către tine sau către alt îngrijitor de încredere – este felul lui de a spune „te iubesc!” Până la patru luni, bebelușii vor scoate sunete ca răspuns la vocea ta și își vor întoarce capul pentru a încerca să te găsească, atunci când vorbești. Asta arată că vor să asculte tot ce ai de spus – cel puțin pentru moment!

Citește și Ajută-l pe bebe să vorbească mai repede. Etape de evoluţie ale limbajului

Bebelușul te vrea în preajmă. Pe măsură ce bebelușii devin mai conștienți de lumea din jurul lor, încep să observe că unii oameni sunt familiari, iar acești oameni sunt preferații lor. Până la șase luni, bebelușii vor recunoaște oamenii pe care îi iubesc, cum ar fi bunicii, frații și, desigur, părinții. În curând, vor arăta o preferință clară pentru cei dragi, arătând prudență în privința străinilor și chiar dezvoltând o anumită anxietate de separare până la nouă luni.

Bebelușul îți împărtășește interesele.
Fie că este vorba de cărți sau de a sorta rufele murdare, dacă le cercetezi, copilul tău va face la fel. Numit atenție comună, acest comportament poate începe atunci când copilul are doar câteva luni, dar este mai pronunțat de la 9 până la 12 luni.

Bebelușul te folosește ca scut.
Nu fi surprins dacă bebelușul tău își îngroapă capul în pieptul tău, când cineva nou apare în fața locului. „Anxietatea față de străini” este o fază normală, iar apelarea la tine pentru protecție înseamnă că copilul tău te iubește și are încredere în tine pentru a-l menține în siguranță.

Citește și 8 semne că bebelușul tău este sănătos

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!