Sari la conținut

Medicamentația la bebeluși: 3 tipuri de medicamente pe care le primesc nou-născuții, imediat după naștere

Pregătirea pentru naștere nu este deloc ușoară, dar poți să inveți să lași deoparte anxietatea. Pentru a te pregăti mai bine pentru naștere și experiența postpartum trebuie să știi cum să-ți îngrijești bebelușul, imediat după naștere.

Ce tipuri de medicamente i se administrează bebelușului, după naștere?

Medicamentația la nou-născuți – eritromicina

Unul dintre medicamentele pe care le primește nou-născutul, imediat după naștere, sunt picăturile sau unguentul cu eritromicină.
Acest medicament se administrează dacă bebelușul are ochii umezi, ca și cum ar fi plâns. Unguentul care conține eritomicină este un antibiotic care este folosit pentru ochii bebelușului, imediat după naștere.

► Citește și: Venirea bebelușului de la maternitate, acasă – cum te descurci în primele 24 de ore, după ce ajungi cu nou-născutul acasă

Eritromicina este administrată bebelușilor înainte de apariția unei posibile infecții, pentru a ajuta la combaterea bacteriilor la care ar putea fi expuși ochii în canalul de naștere. Gonoreea, Chlamydia și alte virusuri și bacterii pot provoca probleme de sănătate copilului, dacă nu este tratatat cu astfel de medicamente.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), gonoreea și chlamydia pot provoca conjunctivită la nou-născuți. Expunerea la bacterii în canalul de naștere poate duce la o formă gravă de conjunctivită, cunoscută sub numele de oftalmie neonatorum sau conjunctivită neonatală. Această afecțiune poate duce la orbire. Deși multe femei care au primit îngrijire prenatală știu adesea dacă au ITS (infecții cu transmitere sexuală), cum ar fi gonoreea și chlamydia, acestea pot fi, de asemenea, asimptomatice. În plus, alte virusuri și bacterii pot duce la conjunctivită la nou-născuți, conform CDC.

Eritromicina este administrată, de obicei, în ochii bebelușului, în prima oră după naștere. CDC subliniază faptul că acest medicament administrat bebelușilor poate provoca uneori conjunctivită chimică (umflături și iritații ale ochilor). Conjunctivita chimică nu are nevoie de tratament și se trece de la sine în 24-36 de ore. Nu îți face griji.

► Citește și: Încă un studiu arată că nu există nicio legătură între vaccinare și autism

Medicamentația la nou-născuți – vitamina K

Un alt medicament care se administrează bebelușilor după naștere este injecția cu vitamina K. Ea este administrată nou-născuților pentru a ajuta la coagularea sângelui. Healthychildren.org afirmă că vitamina K este un nutrient pe care fiecare persoană îl primește din alimentele pe care le consumă sau din flora intestinală (bacterii bune care trăiesc în intestin). Bebelușul nu mănâncă alimente pentru a-și lua vitamina K. Potrivit CDC, din cauza lipsei reale de hrană în uter, burtica bebelușului nu poate să dezvolte flora intestinală. Așadar, el nu primește suficientă vitamina K prin laptele matern, pentru a ajuta la coagularea sângelui.

► Citește și: Scurt ghid de îngrijire a bebelușului, din primele zile de viață

Medicamentația la nou-născuți – vaccinul împotriva hepatitei B

Al treilea medicament de rutină pe care îl primește bebelușul înainte de a pleca acasă de la spital este vaccinul împotriva hepatitei B. Hepatita B este un virus care poate provoca febră, icter, dureri musculare, greață, vărsături, leziuni hepatice/cancer și chiar deces. Vaccinul împotriva hepatitei B este un medicament important pentru copii. Bebelușii primesc vaccinuri împotriva hepatitei B la naștere, 1-2 luni și 6-18 luni. Dacă bebelușul tău nu primește vaccinul împotriva hepatitei B înainte de a părăsi spitalul, CDC recomandă administrarea acestuia cât mai curând posibil.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!