O cifra incredibila! Apa reprezinta 70 % din greutatea copilului, contra 54 % la un adult. De aceea, pentru a mentine echilibrul hidric, copilul dumneavoastra trebuie sa bea proportional mai multa apa decat dumneavoastra.
In plus, daca este cald, corpul nostru de adult se va regla natural prin transpiratie. Dar copilul, ale carui mecanisme functionale nu sunt inca perfecte, transpira de 3 ori mai putin decat un adult. Sa va asigurati ca bea suficient este, deci, important pentru starea sa de bine si securitatea sa. In plus, bebelusul nu stie sa va spuna: “Mi-e sete!”
Daca isi bea laptele din biberon, mai are nevoie de apa in plus?
Inainte de 4 luni, spunem in general ca nevoile sunt acoperite de laptele matern sau biberon. Dar cand e afectat de caldura, copilul nu le termina intotdeauna. Cand este foarte cald, trebuie sa ii propuneti un pic de apa intre mese, aproximativ la fiecare jumatate de ora, deoarece nu stie sa isi exprime setea si se poate deshidrata repede.
Si ce ar trebui sa ii dam bebelusului sa bea?
Apa, apa si iar apa. Daca bebelusul dumneavoastra este cu adevarat reticent, adaugati un pic de zahar sau suc de fructe. Dar preferati la maxim apa simpla. Aceasta nu ii va taia apetitul si nu ii va crea obiceiuri proaste.
Apa de la robinet sau nu?
Inainte de 6 luni, preferati o apa minerala adaptata, verificand continutul in nitrati. Nu pentru ca apa de la robinet tratata nu ar fi buna, ci pentru ca este prea bogata in minerale.
Se poate sa bea prea mult?
Dupa biberon, somn, plimbare, nu ezitati sa ii propuneti un biberon cu apa, este un reflex excelent si sa nu aveti nicio teama ca ar putea bea prea mult!
Hiper-hidratarea nu exista! Corpul este programat sa opreasca productia hormonului de sete, altfel, chiar daca vi se pare ca bea prea mult, surplusul este evacuat in urina.
Profitati de fenomenul imitarii: daca veti bea multa apa si veti lasa mereu o sticla cu apa pe masa, copilul va dori sa faca la fel ca dumneavoastra!
Articole relationate
5 idei de mic dejun de consumat în perioada postului: Delicios și ușor de preparat
Postul nu trebuie să fie o perioadă monotonă din punct de vedere culinar. Cu un pic de imaginație, micul dejun poate deveni un moment de răsfăț și energie pentru...
Cadouri pentru copilașii de 1 an: Top 10 cele mai utile jucării pentru dezvoltarea lor
Alegerea unui cadou pentru un copil de 1 an poate fi o adevărată provocare. La această vârstă, micuții sunt curioși, plini de energie și dornici să descopere...
Top 6 cele mai mari greșeli pe care le poți face pentru a-ți strica dantura!
Sănătatea dentară este esențială pentru bunăstarea generală, dar deseori este neglijată sau afectată de obiceiuri dăunătoare. Chiar dacă îți periezi dinții...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu