Sari la conținut

Pate de casă cu ficat de pui sau de curcan

Ficatul conține mulți nutrienți, dar Mogâldeața mea nu prea a fost încântată de el. Am tot căutat diferite rețete, ba cu piure, ba cu lapte, ba cu iaurt.
Într-un final am găsit câteva preparate și pe placul mofturoasei mele: ficat cu mazăre, ficatul pus în ciorbă și mărunțit ca să nu-l simtă și o altă rețetă care i-a plăcut și ei foarte mult, dar și nouă - pate de casă.

Atunci când am posibilitatea, fac pateul cu ficat de curcan, are mai mult fier, o cantitate mai mare din vitaminele din categoria B și mai multă vitamina A. Asta pe lângă multe altele, pe care nu le-am mai ținut minte. Cert e că citind despre ficat, am decis că trebuie să fac cumva să-l mănânce și mofturoasa mea.
Nu știu exact de unde, dar eram convinsă că ficatul este plin de toxine. Tot căutând informații, am ajuns la concluzia că ăsta este mai mult un mit, pentru că toxinele se pare că se depun în țesutul adipos. Este adevărat că ficatul din comerț nu este cel mai bun. Așa că eu personal mi-am făcut o regulă (de la care mă mai abat, dar foarte rar): dacă am pui sau găină de țară, fac pate din ficat de pui, dacă nu cumpăr ficat de curcan.

Știu că există rețete elaborate de pate de ficat, cu vin sau coniac și multe altele, nu le contest gustul acestora, dar eu am avut nevoie de o rețetă bună pentru diversificare. Pateul făcut astfel i l-am dat Mogâldeței de pe la 9 luni.

Ingrediente:
2-3 ficăței de pui sau 1 de curcan
1 gălbenuș de ou de găină sau 3 de prepeliță

 

 

(…)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!