Sari la conținut

Piure de carne de pui (retete pentru copiii sub un an)

Copilul trebuie sa primeasca carne de la 6-7 luni. Este necesar ca o masa din zi sa contina circa 20-30 de grame de carne. Aceasta este importanta si pentru aportul de proteine, dar si pentru fierul pe care il aduce.

Carnea recomandata este cea de pui si de vita. Poate sa primeasca curcan dupa un an, iar carne de porc dupa 2ani. Pana la un an nu este recomandata carnea de manzat ci doar cea de vita.

 

Preparare

Piureul din carne de pui se poate oferi simplu sau combinat cu legume. Foloseste pulpele inferioare si pieputul de pui. Spala bine carnea. Nu scoate pielea. Impacheteaza carnea intr-o folie de aluminiu, dupa ce ai pus pe carne cateva picaturi de ulei. Coace carnea in cuptor vreme de 20 de minute. In locul foliei de aluminiu este buna si o punga de hartie.

Aici ai toata colectia de retete pentru copiii sub un an

Carnea coapta se desface de pe os, daca este cazul si se indeparteaza pielea. Se taie in bucatele si se inabusa cu trei-patru linguri de apa, pe flacara, pentru 10 minute. Carnea se mixeaza. Adauga in piureul format, pentru ca acesta sa capete o consietenta placuta, o lingurita de ulei si o lingura din apa in care a fiert.   



Poti pune putin iaurt cand ii dai micutului sa manance.

Dupa aceeasi metoda se poate prepara si piureul din carne de vita. Carnea de vita este mai aspra asa ca este mult mai placuta daca o combini cu piure de morcov sau cartof.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!