Este toamna si dovlecii tocmai ce au aparut in aprozare si in hypermarket-uri. Fa-i bebelusului un piure de dovleac si va fi cu siguranta extrem de incantat.
Nu te chinui sa faci o portie mica, poti face piure dintr-o felie mai mare si il poti congela in portii mai mici. Bebelusii pot incerca acest piure inca de la 4-5 luni.
Ingrediente:
- 1 doveleac (alege unul lunguiet si nu foarte mare. Ai grija sa fie bine copt).
- 2 lingurite de ulei de masline
Preparare:
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade
- Taie dovleacul in doua si stropeste-l cu ulei de masline.
- Pune-l intr-o tava si coace-l pana cand este moale si miroase bine, timp de 45-50 de minute.
- Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca 5 minute.
- Scoate miezul cu o lingura.
- Pune-l intr-un blender sau fa-l piure cu furculita.
Note:
- Este o mancare ideala pentru a incepe diversificarea alimentatiei
- Poti congela piureul in tavite de gheata si apoi poti pune blocurile de piure inghetat intr-o cutie de plastic in congelator.
- Daca lasi dovleacul sa se coaca mai mult, asta va duce la evidentierea zaharurilor naturale din dovleac si piureul va fi si mai apreciat de bebelusi.