Dacă ai introdus deja carnea de pui în alimentația bebelușului tău, iată o rețetă de piure de pui cu măr și cartofi dulci.
Cartofii dulci şi mărul îi conferă piureului o textură fină şi adăugă un plus de savoare şi dulceaţă mâncării. Iată o rețetă delicioasă, recomanadată de la vârsta de 8 luni.
Ingrediente:
100 g de piept de pui, tăiat cubuleţe
1 cartof dulce, tăiat cubuleţe
200 ml de apă
1 măr decojit şi tăiat cubuleţe
1 / 2 de ceapă mică, tăiată fin
1 / 2 de pachet de unt
Mod de preparare:
Se încinge bine cuptorul. Într-o tavă se pun cartofii dulci, ceapa, puiul şi mărul, alături de apă şi o jumătate din unt. Se lasă la cuptor timp de 45 de minute. Apoi se scurge excesul de apă. Apoi, cu ajutorul unui mixer, se amestecă ingredientele, adăugând şi restul de unt, până când se obține o compoziţie omogenă, cu aspect de piure.
O rețetă încercată și recomandată de o mămică din comunitatea suntmamica.ro.