Combinata intre piure de spanac si carne de curcan este o super mancarica pentru bebelusii intre 6-9 luni. Este bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, este bogata in proteine si grasimi sanatoase si poate fi inclusa in etapa a doua a diversificarii. Carnea de curcan poate sa fie inlocuita si cu carne de vita sau de pui.
Din ingrediente rezulta cinci portii, iar ceea ce ramane poate fi congelat. (Vezi aici cum poti sa faci piureul simplu de carne)
Ai nevoie de un cartof dulce, curatat si taiat in cuburi, doua lingurite de ulei de masline, o ceapa mica tocata marunt, 150 de grame de carne de curcan, doua maini mari de frunze de spanac.
Cum prepari piureul de spanac si carne de curcan
►Pune cartofii dulci la fiert, in abur, timp de aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie. Fierbe curcanul in apa, vreme de 15 minute.
►Pune spanacul si ceapa tocata impreuna cu ulei si cateva linguri de apa si lasa sa fiarba impreuna pentru 5 minute. Adauga carnea taiata in bucatele mici si cartoful dulce, fiert in prealabil. Adauga putina apa, acopera si lasa sa fiarba la foc mic alte 5 minute.
►Pune totul in blender si omogenizeaza. Subtiaza daca este nevoie si masa e gata.
Ceea ce ramane in plus imparte in portii egale si congeleaza. Portiile congelate se incalzesc la aburi sau intr-un vas pus in apa fierbinte.