Supranumit și “fructul vieţii”, pentru că aduce toate elementele esenţiale unei alimentaţii complete şi sănătoase, avocado are marea calitate de a fi digerat foarte uşor. În plus, este lipsit de factori alergeni.
Există însă și situații, mai rare, în care unii oameni au reacţii alergice la avocado. Există două forme principale de alergie: cei cu o alergie la polen, dezvoltă simptome locale la nivelul gurii şi gâtului la scurt timp după consumul de avocado, al doilea, cunoscut sub numele de sindromul latex-fructe, se referă la alergia la acest material, iar simptomele includ urticarie generalizată, dureri abdominale şi vărsături şi poate pune, uneori, viaţa în pericol.
În general însă, cei mai mulți bebeluși tolerează foart bine acest fruct.
Iată o rețetă delicioasă de piure din avocado și mere, recomandată bebelușilor după vârsta de 6 luni.
Ingrediente:
1 avocado;
1 măr;
Opțional: Lămâie
Citește și Avocado in alimentatia copilului
Ai nevoie de:
1 răzătoare;
1 furculiță;
1 cuțit;
1 vas
Atenție! Pentru ca merele și avocado-ul să nu se oxideze, poți adăuga câteva picături – o linguriță de zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Alege un avocado copt. Taie-l în jumătate, îndepărtează sâmburele, scoate cu o lingură miezul și zdrobește-l cu o furculiță până se formează o pastă fină. Poți folosi și mixerul. Apoi, alege un măr copt și dulce, curăță-l de coajă și dă-l prin răzătoare. Amestecă cele două compozițiii, mai adaugă și câteva picături de lămâie pentru a-i păstra culoarea proaspătă și… gata!