Sari la conținut

Piure din dovlecel de iarna pentru bebelusi

Daca inca nu ati introdus dovlecelul de iarna in dieta voastra este momentul sa o faceti. Dovlecelul de iarna este acea leguma cu aspect intre dovlecel si dovleac, cu o culoare mai putin portocalie la coaja decat dovleacul si o forma un pic alungita intr-o parte.

Ca si textura iese un piure foarte fin, cu un gust usor dulce, asa ca va fi pe gustul copiilor. Si se combina foarte usor cu alte fructe si legume. Se poate da chiar de la inceputul diversificarii, la 6 luni.

Cum alegi dovlecelul de iarna: de gasit il gasesti usor, il au toate supermarketurile. Alege-l pe cel care are coaja tare, fara puncte moi sau zgarieturi. 

 

Cum se prepara:

Spala bine coaja cu apa. Apoi il tai in jumatate pe lungime si scoti semintele cu o lingura, lasand coaja la locul ei.

Cel mai bun gust il are atunci cand este gatit la cuptor. Dai drumul la cuptor. Asezi pe o tava o hartie de copt unsa cu un pic de ulei si asezi pe ea cele doua jumatati de dovlecel de iarna. Il tii la cuptor jumatate de ora, pana cand este moale.

Il scoti din tava si il lasi sa se raceasca, suficient cat sa il poti curata de coaja cu usurinta si apoi il tai. Il pui intr-o oala cu apa care fierbe inca 15 minute. Apa se va scurge in intregime. Il pui in blender si il mixezi impreuna cu apa pana cand are consistenta dorita. Pentru bebelusii mai mari de 10 luni poti sa nu il mai mixezi, sa ii dai bucatele intregi. 

 

Cele mai potrivite combinatii pentru acest piure:

Pere

Piersici

Iaurt

Carne de pui / curcan

Carne de vita

Orez

Linte

 

Aceasta mancare se poate pastra in frigider timp de trei zile si in congelator timp de trei luni. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!