Cât am fost însărcinată, atât cu Bebe 1 cât şi cu Bebe 2, am mers la Şcoală părinţilor şi la tot felul de cursuri pentru pregătirea naşterii şi îngrijirea bebeluşului. În plus, am citit cu imens interes tot ce mi-a picat în mâna pe această temă. Dar, în emoţia şi oboseala primelor zile cu puiul de om acasă, rişti să uiţi tot ce ai învăţat timp de 9 luni. Aşa că lista cu care am plecat din maternitate, după fiecare dintre cele două naşteri, s-a dovedit extrem de utilă.
Am citit-o cap coadă încă din spital, de nu ştiu câte ori, până am învăţat-o pe de rost. Iată care sunt aceste recomandări primite de la medici în cazul lui Bebe 2 şi modul în care le-am aplicat. Nu diferă foarte mult de cele primite la primul copil, în urmă cu 7 ani. Sper să vă fie de folos şi să vă uşureze adaptarea la nouă viaţă cu bebeluşul.
Alimentaţia bebeluşului
Laptele de mama reprezintă alimentul ideal pentru cel mic, având un conţinut “perfect” de viamine, proteine, grăsimi şi glucide, respectiv tot ceea ce are nevoie puiul de om ca să crească sănătos. De asemenea, laptele de mama conţine anticorpi şi alte substanţe cu rol imunitar, care asigură protecţia faţă de infecţii.
Beneficiile alăptării pentru copil:
-este protejat de multe afecţiuni precum: alergiile, astmul bronşic, infecţiile acute ale tractului respirator, otite, boli diareice, obezitate, diabet zaharat, hipertensiune arterială.
(…)
Citește mai mult pe www.ruxandraluca.ro!