Bebelușul de 6 săptămâni încă doarme o bună parte din zi, însă programul lui de somn va începe să prindă contur. El încă se trezește noaptea pentru a mânca sau pentru a fi legănat, iar în această perioadă se dezvoltă destul de mult din punct de vedere emoțional și fizic. Din această cauză, vor urma nopți lungi atât pentru părinți, cât și pentru bebeluș.
Cât ar trebui să doarmă bebelușul de 6 săptămâni?
În primele luni de viață, fiecare bebeluș va avea nevoi diferite în ceea ce privește orele de somn. Și din această cauză, nici Academia Americană de Pediatrie, nici Asociația Americană de Medicină a Somnului nu au reușit să stabilească un număr exact de ore de somn pe care ar trebui să le primească bebelușul de 6 săpămâni.
Majoritatea bebelușilor de șase săptămâni dorm între 14 și 17 ore pe zi, iar cea mai mare parte a somnului va avea loc noaptea.
Regresia somnului bebelușului de 6 săptămâni
Una dintre primele regresii ale somnului bebelușului are loc la vârsta de șase săptămâni. Conform The Baby Sleep, regresia somnului durează aproximativ o săptămână.
► Citește și: Regresia somnului la bebeluși. Explicații pe înțelesul mămicilor
În acest timp, potrivit publicației, bebelușii vor fi mai agitați și se vor trezi de mai multe ori pe timpul nopții.
La vârsta de șase săptămâni, bebelușii trec și ei printr-o perioadă de creștere și dezvoltare și, din această cauză, somnul va fi întrerupt.
Potrivit WIC Breastfeeding Support, la vârsta de șase săptămâni are loc a doua intensitate majoră de creștere pe care o vor experimenta bebelușii.