Este aproape imposibi sa-ti protejezi bebelusul de toate bacteriile din mancare dar poti, cu siguranta, sa scazi riscul bebelusului de a se imbolnavi, preparand mancarea in conditii de igiena.
Tine cont de urmatoarele sfaturi:
Spala-ti intotdeauna mainile cu apa calda si sapun inainte sa pregatesti mancarea, dupa ce ai folosit toaleta sau dupa ce ai schimbat scutecul bebelusului. Spala-i mainile bebelusului cat de des se poate, mai ales inainte de masa sau de a pune mana pe alimente.
Spala carnea cat mai bine inainte sa o gatesti, spala toate suprafetele din bucatarie pe care le vei folosi pentru gatit dar si dupa ce le-ai folosit, cu apa fierbinte si pulverizeaza-le cu o solutie anitbacteriana
Nu aseza niciodata mancarea gatita, cum ar fi friptura, in acelasi vas in care a stat carnea nepreparata.
Dezgheata mancarea in frigider, nu pe masa sau in chiuveta.
Nu lasa mancarea afara din frigider mai mult de o ora inainte sa o mananci
Asigura-te ca mancarurile sunt bine preparate (coapte, fierte, prajite)
Cand reincalzesti mancarea, fa-o la temperaturi mai mari
Mancarea ce se mananca rece trebuie sa ramana rece pana cand o mananci iar cea calda, trebuie sa isi pastreze temperatura pana la masa.
Nu-i da bebelusului lapte, branza, sau sucuri nepasteurizate si nici carne insuficient preparata.