Este o idee foarte buna sa combini carnea de pui cu legume si fructe in acelasi timp, iar merele si carnea de pui merg foarte bine impreuna. Dulceata merelor da gust carintei de pui, astfel ca cel mic o va manca cu placere, usor si o sa primeasca toate beneficiile pe care aceasta le aduce: proteine si vitamina B12.
Ingrediente
O lingurita de ulei de masline
Un mar galben decojit, taiat in cubulete
O jumatate de piept de pui
O jumatate de cartof dulce si o rosie
Preparare
1. Fierbe carnea si marul, in vase separate. Imbraca in folie de aluminiu cartoful si coace-l (sau fierbe-l).
2. Toaca rosie fara coaja
3. Pune uleiul intr-un vas, adauga rosia tocata si cateva linguri din apa in care a fiert marul. cand fierbe adauga carnea de pui fiarta si tocata in bucatele mici. Fierbe totul impreuna pentru 5 minute.
4. Combina cartoful fiert in amestecul cu rosie, adauga marul fiert si striveste totul bine cu furculita sau pune in blender.
5. Subiaza, daca trebuie su apa in care a fiert marul.
Se poate combina cu o lingurtia de cereale instant.
Mancarica este recomandata copiilor mai mari de 7-8 luni, in varianta pasata, iar celor mai mari strivita bine cu furculita.
Din ingrediente rezulta 4-5 portii.
Ce ramane se poate congela.
Sursa: annabelkarmel.com