Bebelusul tau raceste des?
Motivul pentru care bebelusul tau raceste des este ca sistemul lui imunitar nu este la fel de matur ca cel al unui adult, ceea ce-l face mai vulnerabil la microbi.
De asemenea, bebelusul tau se va imuniza numai fata de un singur virus atunci cand raceste iar virusii care produc racelile sunt in jur de 200. Iti aduci aminte de cate ori ai fost racita de-a lungul timpului? Bebelusul ar trebui sa faca fata tuturor acestor virusi pentru a se putea imuniza.
Pe masura ce bebelusul creste, va incepe sa exploreze lumea si va atinge multe obiecte pe suprafata carora se afla microbi, bacterii si va intra in contact cu diferite persoane care ii pot transmite diferite tipuri de infectii.
Studii recente au confirmat ceea ce parintii care lucreaza stiu de mult. Bebelusii dusi la cresa au infectii ale urechilor mai frecvente, racesc mult mai des dacat ceilalti si au mai multe probleme de sanatate.
Bebelusul tau are mai multe sanse sa raceasca in lunile de toamna sau iarna pentru ca aerul rece de afara si aerul incalzit din interior ii vor usca fosele nazale, favorizand accesul virusilor. Pentru ca este frig afara, bebelusul va sta mai mult in casa unde e mai probabil ca virusii sa se transmita de la o persoana la alta.
Cum poti face diferenta dintre o raceala obisnuita si gripa
Poti fi aproape sigura ca bebelusul are gripa daca se imbolnaveste intre noiembrie si aprilie, daca are febra, frisoane, este letargic, dupa care incepe sa ii curga nasul si tuseste sec. Un bebelus cu gripa poate avea diaree sau poate sa vomite.
Ochii iritati si inlacrimati sunt semne ale unei alergii, ca si stranutul sau iritatiile pielii. De asemenea secretiile nazale vor fi apoase, iar consistenta nu creste in timp. Alergiile nu sunt asociate cu febra si apar mai des primavara, vara si la inceputul toamnei.
Suna imediat pediatrul daca bebelusul are sub trei luni si are o temperatura mai mare de 38 de grade. Acesta trebuie sa se asigure daca nu cumva are o infectie bacteriana grava care are neaparata nevoie de tratament.
Articole relationate
9 Mituri despre sarcină și frig – Demontate!
Sarcina este o perioadă plină de sfaturi contradictorii și mituri. În sezonul rece, multe idei eronate despre impactul frigului asupra sănătății gravidelor pot...
Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului în sezonul rece: cum să evităm contactul cu germenii
Pe măsură ce temperaturile scad, părinții trebuie să acorde o atenție specială protecției nou-născuților împotriva germenilor și a virozelor sezoniere....
Răcelile la grădiniță: 7 sfaturi pentru părinți ca să reducă îmbolnăvirile
Odată ce copiii încep grădinița, răcelile devin adesea o parte inevitabilă a rutinei. Apropierea constantă de alți copii îi face pe cei mici mai susceptibili la...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu