O rețetă foarte gustoasă, pe placul bebelușilor de peste 10 luni, mai ales că au apărut pe tarabe, în piețe, roșiile românești. Poate fi servită la prânz sau la cină, cu mare succes la cei mici, dar și la cei mari.
Ingrediente:
- 2 roşii
- 2 linguri brânză dulce de vaci
- 1 gălbenuș de ou
- lapte
- o felie pâine
- ulei măsline
- măsline nesărate (opţional)
►Citește și Somon cu roșii (de la 8-9 luni)
Mod de preparare:
După ce au fost spălate bine, roşiile sunt tăiate cu ''capac'' şi se scoate miezul. Separat, într-un bol, se amestecă gălbenuşul de la ou cu brânzade vaci, se adaugă pâinea înmuiată în lapte (fără coajă) şi măslinele nesărate mărunţite bine de tot cu cuţitul. Roșiile sunt umplute cu această compoziţie şi, la sfârșit, li se pun ''căpăcelele''. Roşiile umplute se așează într-o tavă stropită cu uleiul de măsline şi se lasă la cuptor, la foc mic, o jumătate de oră. Roşiile umplute se pot servi cu unui pilaf.
Sursa: wholesomebabyfood.momtastic.com