Nu-i niciun secret pentru nimeni că eu n-am fost o mamă relaxată de la început. Bine, nici acum nu-s cea mai relaxată, dar muncesc la asta. În primele zile, primele luni, chiar primul an de viață al copilei pot spune că suflam și în iaurt. Iar spălatul și mai ales călcatul hainelor erau dintre activitățile pe care puneam mare preț și cărora le acordam mare atenție.
Recunosc sincer că la început călcam tot, dar absolut tot. Și oricât de mici și drăgălașe sunt hăinuțele de bebeluș, să calci vara, la 40 de grade, o mulțime de body-uri și pantalonași, șosețele, prosopele nu-i o activitate prea plăcută. Asta ca să nu mai vorbesc de cât timp îți ia să faci asta. Timp pe care oricum niciodată nu-l ai.
Ei bine, de curând am aflat informații importante despre cum se spală hainele de bebeluș și copil mic în special, dar și rufele în general. Aș fi zis că oricine știe să bage niște amărâte de rufe la spălat, dar mărturisesc că sunt lucruri pe care eu una nu le știam.
Am stat de vorbă cu un medic dermatolog specializat în pediatrie, dr. Iulia Panțuru , dar și cu un reprezentat al companiei LG, companie care, printre altele, produce mașini de spălat. Și nu orice mașini de spălat, ci unele cu abur, care practic ajută și mai mult la dezinfectarea hainelor. Să vă spun ce am aflat. Sper să vă fie util.
Cum spălăm lucrurile copiilor
În primul rând este foarte importantă temperatura la care spălăm hainele în general, dar cu atât mai mult hainele bebelușilor și copiilor mici, despre care știm cu toții că nu au imunitatea formată încă în primii ani de viață.
· Temperatura recomandată pentru spălarea hainelor copiilor este de 60 de grade, temperatură la care peste 90 % dintre bacterii sunt omorâte. La 40 de grade, cum spălam eu de exemplu, nu sunt eliminate decât 6% dintre bacterii. Tocmai de-asta, chiar dacă-s tare drăguțe hăinuțele care se spală la 30% de grade, ideal ar fi să avem haine din bumbac ce se pot spăla la temperaturi înalte.
(…)
Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro