Sari la conținut

Supă cremă de morcovi (de la 7 luni)

Datorită faptului că legumele stau la cuptor, supa are o aromă deosebită. Prin urmare, rețeta pe care o propunem nu este doar o simplă mâncare pentru bebeluși. Adulții o pot servi, separat, cu sare, piper, crema de smântână şi crutoane.

Ingrediente:
1 kg morcovi – curăţaţi de coajă şi feliaţi
2 bulbi de chimen – curăţaţi şi feliaţi (se păstrează frunzele pentru final)
1 ceapă – tăiată
ulei de măsline
2 căţei de usturoi – necurăţaţi
1,5 l. zeamă pui și legume (de la o supă preparată anterior)

Opţional: sare, piper, crutoane, 100 ml crema de lapte sau smântână lichidă de gătit – pentru final.

Mod de preparare:

Se spală bine morcovii şi bulbii de chimen. Bulbii se taie în felii, iar frunzele se păstrează pentru a decora supa la final. Apoi, se curăță ceapa şi se taie în jumătate. Căţeii de usturoi se lasă în coajă. Toate ingredientele se pun într-un vas, ses tropesc cu ulei aromat (prefer aromă de rozmarin), se acoperă vasul şi se bagă la cuptor timp de 1h şi 30 min. Legumele se întorc din 20 în 20 de minute. După ce s-au copt bine, se scot și se îndepărtează bucăţile mult prea arse. Se varsă peste este 1,5 l de zeamă de pui şi legume şi se mai lasă la fiert la foc mic timp de 20-30 de minute. Se încearcă morcovii cu furculiţa şi când aceasta intră uşor în morcovi atunci se oprește focul. Întreaga compoziție se mixează în blender.
Bebelușilor li se servește ca atare, în timp ce adulții pot adăuga în farfuriile lor smântâna cremă lichidă, câteva frunze de chimen şi crutoane.

Sursa: babycenter.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!