Să fii părinte e cel mai minunat lucru! Cu toate acestea, nu există mamă sau tătic (cu cei din urmă e discutabil, totuși), care să nu se plângă de oboseala resimțită cel puțin în primii ani de maternitate.
Mai mult, chiar și în cuplurile în care există o comunicare eficientă și o împărțire echitabilă a sarcinilor, pe umerii mămicilor cad ceva mai multe îndatoriri. Dincolo de faptul că ele sunt cele care dau naștere și recuperarea, de cele mai multe ori, nu e deloc ușoară, după venirea pe lume a copilului sunt lucruri de care numai mamăcile se poate ocupa – cum ar fi alăptarea. Și trebuie să recunoaștem: deși hrănirea puiului din propriul piept îți oferă un sentiment de neegalat, uneori aceasta poate fi epuizantă.
Așa că o companie japoneză s-a întrebat cum ar fi dacă și alăptarea ar putea fi făcută de tătici? Și cum în Țara Soarelui Răsare se poate realiza orice, important este să existe doar ideea, compania japoneză Dentsu a creat sânii paterni capabili să alăpteze. Produsul, care încă nu a fost dat spre comercializare, are doi sâni de plastic - într-unul se stochează laptele matern muls sau formula, în celălalt e tetina din care teoretic suge bebelușul. Device-ul este gândit în așa fel încât înregistrează informații despre "alăptare" (probabil cantitatea de lapte consumată de bebeluș), și le transmite către smartphone-ul tatălui. Mai mult, dispozitivul este încălzit și poate produce vibrații ușoare, care induc somn bebelușului.
Așa cum era de așteptat, device-ul a împărțit internaunții în două: cei care susțin că tehnologia merge prea departe și că pentru crearea unei legături între tată și copil este suficient biberonul, și cei care cred că aparatul este binevenit pentur familiile în care tăticii își iau concediu postnatal, și nu mămicile.