Sari la conținut

Tocăniță de dovlecei, măr și cartofi (de la 8 luni)

Mai toți bebelușii adoră dovlecelul, tocmai de aceea este recomandat printre primele alimente după începere diversificării. Iată o rețetă pe placul lor, recomandă după vârsta de 8 luni.

Foarte bogat în nutrienți (potasiu, vitamina A, calciu și zinc), dovlecelul este printre primele alimente recomandate după începerea diversificării. Iată o rețetă de tocăniță de dovlecei cu măr și cartofi, care poate fi introdusă în meniul bebelușului după 7-8 luni și se poate servi fie ca atare, fie pasată, în funcție de etapa de diversificare în care se află cel mic.

Ingrediente:
un dovlecel mediu, decojit și fără semințe
4 cartofi albi, curățați de coajă
2 mere, curățate de coajă și fără sâmburi
1 lingură de ulei de măsline, presat la rece

Mod de pregătire:
Taie dovlecelul, cartofii și merele în cubulețe – cel mult 3 cm. Într-o cratiță din teflon sau ceramică, încinge uleiul, în care călești timp de 5 minute cuburile de dovlecel, măr și cartofi. Adaugă apoi 2 căni de apă și lasă să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute, până legumele devin moi. Dacă prichindelul preferă încă mâncarea pasată, folosește o furculiță sau blender pentru a obține consistența doriță.

Piureul astfel obținut poate fi servit împreună cu bucățele din carne de curcan, pasate sau cu brânzică de casă, în funcție de etapa de diversificare în care se află bebelușul tău.

Sursa: homemade-baby-food-recipes.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!