Sari la conținut

Un nou studiu arată că bebelușii care seamănă cu tații sunt mai sănătoși. Care este explicaţia

Copiii care trăiesc doar alături de mame şi seamănă mult cu taţii lor sunt mai sănătoşi decât copiii crescuţi doar de mame şi care seamănă mai degrabă cu acestea, conform unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea Binghamton din New York, citat de Live Science.

Studiul a identificat faptul că acei copii care seamănă mai mult cu taţii lor au o stare de sănătate mai bună în jurul vârstei de 1 an, prin comparaţie cu cei care nu au împrumutat prea multe din atributele fizice ale taţilor. Explicaţia ar fi că acei copii care seamănă cu taţii primesc mai multă atenţie din partea acestora în primul an de viaţă şi astfel se dezvoltă mai armonios şi au o stare a sănătăţii mai bună. Deși sună puțin probabil, în spatele acestui studiu există o știință exactă, bazată pe un eșantion mare de familii.

► Citeşte şi De ce au copiii nevoie de taţi, în vieţile lor. "Efectul patern" asupra copilului
 
Studiul, publicat în Jurnalul de Sănătate Economică, a analizat 715 familii în care copiii trăiau doar cu mamele lor. Sugarii care semănau cu tatăl lor s-au dovedit a fi mai sănătoși la un an după începerea studiului, iar asta se datorează faptului că tații au petrecut cu 2.5 zile mai mult pe lună cu cei care le semănau. Conform lui Solomon Polacheck, profesor universitar la Binghamton University, motivul din spatele acestui timp petrecut în plus este faptul că atunci când există o asemănare mai mare, în subconștient, tații sunt mai siguri de paternitate. Acesta a declarat: „ Explicatia principală este că vizitele frecvente ale tatălui permit un timp parental mai îndelungat atât pentru acordarea de îngrijiri, pentru  supravegherea copilului cât și pentru colectarea de informații despre sănătatea și nevoile economice ale acestuia”. "Acei taţi care observă că le seamănă copilul sunt mult mai siguri că micuţul este al lor şi implicit îi dedică mai mult timp", a adăugat Polachek.
 
Studii anterioare dovedesc de asemenea că atunci când există o legătură biologică între părinți și copii, se investește mai mult în timpul de legătură dintre ei. Un studiu publicat în 2009 în Jurnalul Evoluției și al Comportamentului uman demonstrează că de obicei, copiii adoptați sau cei cu părinți vitregi sunt mai neglijați decât copiii biologici.

Sursa: Live Science, Parents

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!