Sari la conținut

Viata alaturi de un nou nascut

Probabil ca inainte sa ai un copil, te-ai simtit intotdeauna sigura pe tine. Odata cu aparitia lui lucrurile s-au schimbat si ti se pare aproape imposibil sa ai grija de micut. Aceasta responsabilitate este coplesitoare si ai senzatia ca nu vei putea face fata atator sarcini.

Nimeni nu iti poate spune cum se va schimaba viata ta alaturi de un nou nascut. Daca ar face-o, ar suna in felul urmator: toti cei care au fost langa tine si te-au ajutat dupa ce ai nascut s-au intors la vietile lor obisnuite.

Sunt momente in care iese lapte din sani si iti murdareste hainele pe care de abia iti gasesti timp sa le schimbi. Activitati normale cum ar fi sa iei masa sau sa te hotarasti cu ce sa te imbraci par sa ceara prea mult efort.
 

Fara a avea experienta prealabila, trebuie acum sa hranesti un bebelus, sa ai grija sa fie in siguranta. Nu e de mirare ca noile mamici se simt depasite de situatie. Nu esti nici prima nici ultima care incearca aceste sentimente. Pentru a invata cat mai repede ce ai de facut, tine cont si de sfaturile noastre.

Iesi din casa. Daca faci macar o plimbare pe zi impreuna cu bebelusul, ziua va trece mai repede iar amandoi veti avea ocazia sa va relaxati.

Fixeaza-ti scopuri tangibile. De exemplu, propune-ti sa-ti faci timp pentru dus de doua ori pe zi. Asta te va ajuta cu siguranta sa te relaxezi. Ia bebelusul cu tine in baie, ai grija sa fie in siguranta acolo unde sta si lasa usa intredeschisa pentru a lasa aburul sa iasa.

Impartaseste experienta ta cu alte mame. Integreaza-te intr-un grup de mamici, asa va veti putea sfatui, comunica si nu vei renunta in totalitate la activitatile sociale.

Renunta la unele treburi casnice. Pentru ca acum trebuie sa ai grija de bebelus nu mai poti sterge praful in fiecare zi sau aspira la fiecare doua zile. Poti sa iti revizuiesti definitia de “casa curata” si sa nu iti faci probleme daca nu este la fel de ordine ca inainte de venirea bebelusului.

Foloseste momentele in care bebelusul se odihneste. Atunci cand el doarme putin, nu folosi timpul pentru a te ocupa de curatenie, ofera-ti cateva momente de relaxare citind o carte sau revista preferata.

 

Te poti consola cu ideea ca aceasta perioada nu va tine o vesnicie. Cand bebelusul va creste va dormi mai mult in timpul noptii, tu vei fi mai odihnita, vei avea mai mult timp pentru tine si vei reveni la stilul de viata normal.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!