Sari la conținut

Discuta cu invitatul saptamanii despre cum poti hrani copiii sanatos in Romania

Dragi mamici cu pitici,

Incepem in aceasta saptamana seria de invitati speciali cu care puteti sta de vorba despre lucrurile care va preocupa, invatand astfel cu totii cum sa ne crestem copiii cat mai bine cu putinta. 

In aceasta saptamana avem placerea de a gazdui ca invitat special, Claudia Vasilache, o mamica a unui baietel de sub 3 ani, Cris, care, dupa cum marturiseste, i-a schimbat in bine stilul de viata.

 

"Venirea pe lume a lui Cris mi-a schimbat nu numai stilul de viaţă de până atunci ci şi perspectiva asupra ei. Iar dintre multele schimbări, cea mai radicală transformare s-a produs în ceea ce priveşte modul de alimentaţie, nutriţia.

Am aflat că suntem, în ultimă instanţă, ceea ce mâncăm şi că hrana noastră cea de toate zilele ne poate face chiar mai mult rău, ne poate îmbolnavi.
 
Aşa am aflat de ce zahărul e duşmanul ascuns din bucataria noastra, şi de ce  făina albă pe care o găsim în majoritatea bunătaţilor pe care le consumăm zilnic e de fapt o “iluzie nutritivă” care nu ne hrăneşte ci doar alungă senzaţia de foame. Grăsimile animale, atât de puse la zid şi de care am fost învaţaţi să ne temem şi să le excludem din alimentaţie ne sunt de fapt indispensabile pentru o viaţă sănătoasă. Iar asta m-a făcut sa caut mai departe.
 
 
 
În ziua de azi, a găsi informaţii nu mai este greu, însa devine din ce în ce mai dificil să filtrezi aceste informaţii, să faci o selecţie şi să încerci să iei doar ce e mai bun din ele. Aşa am ajuns să înteleg că majoritatea informaţiilor cu care suntem zilnic bombardaţi de catre mass media prin reclame sunt doar imagini frumoase şi reci strategii de vânzare ale marilor companii din domeniul alimentar.
 
Adevaratul nostru duşman, când vine vorba de o alimentaţie sănătoasă, e însă dieta formată din produse procesate, hrana bogată în zaharuri şi grăsimi nocive. Şi din nefericire, copii noştri, prost hraniţi de o astfel de dietă, cresc devenind supraponderali sau obezi ceea ce pe viitor duce la o serie de multe probleme, multe alte boli.

 

Din nefericire o educatie în ceea ce priveşte nutriţia, la noi în tară, nu prea se face. Şi chiar şi aşa sunt multe informaţii din acest domeniu care nu ajung la mulţi dintre noi. Viaţa agitată, lipsa de timp pentru lectură şi informare ne fac vulnerabili în faţa frumoaselor şi înşelătoarelor reclame care ne îmbie ademenitor cu produse, de fapt, nu tocmai sănătoase."

 

Despre aceste lucruri, dar si despre multe altele legate de hranirea sanatoasa a copiilor putem sa discutam in saptamana 2-6 decembrie cu invitatul nostru, Claudia Vasilache.

Va invitam sa ii adresati intrebari folosind bara verde de sus, fie ca este vorba despre alcatuirea unui meniu sanatos si diversificat, fie ca va intrebati cum puteti folosi alimentele in loc de pastile sau pur si simplu cum sa gatiti o anumita mancare.

O mare diversitate de retete culinare sanatoase gasiti pe blogul sau lecturisiarome.ro

Articole despre principiile unei nutritii sanatoase gasiti pe blogul sau lecturidemamica.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!