Sari la conținut

Andreea Bălan, prima declarație și prima fotografie cu bebelușa ei, după operația de cezariană riscantă

Vești bune pentru fanii Andreei Bălan: cântăreața se simte mult mai bine și chiar a postat pe pagina ei de Facebook o fotografie cu fetița. La două zile după ce a făcut stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană, Andreea a povestit și explicat totul.

„Dragii mei, abia astăzi mi-am luat fetița, Clara Maria în brațe, după 2 zile de luptă ca să trăiesc. Vă mulțumesc din suflet tuturor pentru mesajele frumoase, le-am citit pe toate! Și mulțumesc din inimă doctorilor de la Sanador care mi-au salvat viața! Ceea ce mi s-a întâmplat mie, se întâmplă 1 la 80 000 de cazuri și se numește embolie amniotică care mi-a provocat stop cardio respirator, dar medicii de aici au fost prompți și imediat au intervenit și au luat cele mai bune decizii ca eu să trăiesc”, a scris Andreea Bălan pe pagina sa de Facebook.

Embolia cu lichid amniotic (ELA) reprezintă o complicaţie foarte gravã a sarcinii, nasterii, sau avortului, cu instalare cataclismicã, caracterizată prin dispnee, dureri toracice, edem pulmonar, şoc, CID şi frecvent deces matern şi/sau fetal. Se presupune cã ELA s-ar datora trecerii de lichid amniotic în circulaţia maternă. Evoluţia se desfăşoară teoretic în 3 faze: •faza de hipoxie severăşi insuficienţă cardiacă dreaptă; •faza de insuficienţă ventriculară stângă – hipotensiune; •faza de disfuncţie neurologicã, convulsii, comă
Incidenţa: 1/8000- 1/80.000 de naşteri Prognostic: •mortalitate maternă: 61 -86%;• sechelaritatea neurologică: 85% la supravieţuitoare; •supravieţuirea neonatală: 70%.

"Când au scos-o, mi-au pus-o obraz în obraz, că eram trează, apoi am intrat în stop cardio-respirator”, a declarant Andreea pentru Antena 1.

Directorul Clinicii private din Bucureşti, susţine că nicio analiză anterioară intervenţiei nu putea prevedea o asemenea complicaţie. Ea poate apărea la orice femeie însărcinată, dar e mai frecventă la naşterea natural, decât la cezariană.

Şansa ei a fost ca în echipa de patru medici să fie un anestezist specializat în intervenţii de chirurgie cardiovasculară şi altul care a mai întâlnit în carieră un caz medical asemănător.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!