Alegerea unui cărucior potrivit pentru copilul tău va face o mare diferenţă şi va conta la bunăstarea pe care o va avea cel mic. Desigur, există o mulţime de cărucioare şi este greu să alegi când ai atâtea opţiuni, dar iată câteva lucruri după care te poţi ghida. Trebuie să iei în calcul şi faptul că va trebui să achiziţionezi o geantă pentru cărucior, perfectă pentru a-l transporta mai uşor atunci când călătoreşti alături de copilul tău.
1. Ţine cont de vârstă copilului.
Dacă achiziţionezi pentru prima dată un cărucior, acest lucru înseamnă că îl cumperi pentru un nou-născut. Cărucioarele pentru nou-născuţi sunt special realizate pentru a susţine capul micuţului, care încă nu are forţă necesară pentru a face acest lucru. Un cărucior pentru un copil mai matur va fi extrem de diferit faţă de unul pentru nou-născuţi. Verifică descrierea căruciorului şi caută un produs atât cu opţiunea de înclinare, cât şi cu cea care face posibilă poziţia de şezut pentru copil. Cel mai bine este să cumperi un cărucior care poate fi adaptat foarte uşor pentru toate stadiile de creştere a bebeluşului.
2. Câţi copii ai?
Dacă ai gemeni, tripleţi sau mai mulţi, este recomandat să achiziţionezi cărucioare cu locuri multiple.
3. Unde vei folosi căruciorul?
Căruciorul potrivit va fi acela pe care vei şti unde îl vei folosi. Îl vei folosi să te plimbaţi prin mall-uri? Sau ai nevoie de un cărucior care să fie indicat pentru orice tip de teren şi stil de viaţă pe care îl ai? Ia în considerare acest lucru, pentru că în acest fel îţi vei uşura viaţa.
►Citeşte şi Cum alegi căruciorul. Ghid practic
4. Fă un mic research.
Produsele pentru bebeluşi sunt o parte destul de dinamică a industriei, iar în ceea ce priveşte cărucioarele, vei observa că apar mereu idei noi şi inovatoare. Caută magazine online care oferă recenzii pentru produsele lor şi cere sfaturi altor părinţi.
5. Ce caracteristi vrei să aibă căruciorul?
Decide care sunt caracteristicile esenţiale pe care ar trebui să le aibă căruciorul: să fie compact, să fie un sistem modular, să aibă compatibilitate cu scaunul auto, copertină, mânere reglabile, spaţiu de depozitare adecvat, scaune lavabile, sisteme de siguranţă etc.
6. Documentează-te în legătură cu tipurile de cărucioare care există:
- Cărucior cu umbrelă: este unul dintre cărucioarele de baza, ieftin, uşor de administrat şi care necesită puţin spaţiu, nu are alte caracteristici.
(…)
Citeşte mai mult pe povestidemama.ro