Care parte n-ai înțeles-o încă din titlu? Pune mâna și mai gătește și tu din când în când. N-ar fi rău să speli și niște vase sau să dai cu aspiratorul. Musai să-ți strângi șosetele și să ți le bagi în mașina de spălat rufe.
Trebuie să faci toate astea pentru viitorul fiică-tii. Pentru că fiicele taților cu preocupări casnice au aspirații mai înalte și tind să aibă planuri de viitor mai puțin tradiționale. Asta sugerează un studiu realizat de Association for Psychological Science în urmă cu vreo doi ani.
Acesta indică o strânsă legătură între felul în care fetele percep rolurile în casă în funcție de gen și de atitudinea tatălui referitor la sarcinile casnice.
În familiile în care tații ajută constant la treburile casnice, sunt mai multe șanse ca fetele să aleagă cariere „netradiționale” și mai bine plătite.
Se pare că fetele sunt influențate în mod pozitiv de un mediu în care sarcinile sunt împărțite în mod echitabil între părinți. Mult mai eficient decât cuvintele este exemplul personal, deoarece, chiar dacă tatăl este o persoană care susține public emanciparea femeii, acest lucru nu are însemnătate dacă se rezumă la vorbe și, în familie, păstrează o atitudine tradițională asupra rolurilor și activităților, în funcție de gen. În astfel de familii, fetele tind să-și aleagă profesii precum: asistentă, profesoară și domenii considerate, cu predilecție, feminine.
Alte concluzii:
- În cele mai multe cazuri, mama este asociată- de copil și de părinți- cu treburile casnice și îngrijirea copilului.
- S-a constatat că fetele sunt mai dispuse decât băieții să-și asume un rol casnic, să aibă grijă de copil decât să devină un adult cu carieră.
Citește mai mult pe taticool.eu!