Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt căsătoriți de 17 ani și au împreună trei copii, dintre care doi biologici: Sofia (16 ani) și Kadri (7 ani), iar unul adoptat, o fetiță de 10 ani - Roxana India. Kadri, băiatul lor de numai 7 ani deja a început să studieze pentru examenul de la facultate, învățând chimie și fizică.
Artista s-a dedicat credinței, alegând să se pocăiască pe vremea când avea 33 de ani. Deși și-a schimbat religia, ea nu își oblige copiii să o urmeze, ci să aleargă ce își doresc ei.
Invitată la podcastul Fain&Simplu, cântăreața de la fostă trupă Hi-Q a povestit despre relația pe care o are cu copiii ei și despre libertatea pe care le-o oferă acestora.
„Fiecare om e liber să își crească copilul după propriile reguli. Eu și soțul meu așa am văzut viața pentru copiii noștri. Ei sunt fericiți și nu sunt niște copii răi. Sunt copii empatici, care văd viața într-un mod foarte frumos și lumea, oamenii. Pe mine m-a interesat ca ei să învețe o conduită sănătoasă de viață. Sofia se duce la teatru, ei nu îi place să se ducă în mall. Când se duce la mall e un chin pentru ea. E o domnișoară foarte drăguță, dar se îmbracă cu haine mai largi, pentru că e sportivă. Vrea să călătorească, să cunoască alte culturi. Lucrurile pe care le face nu sunt niște lucruri greșite sau rele, pur și simplu sunt niște lucruri diferite”, a spus Dana.
În ceea ce privește educația lor, Dana a precizat: „Ei învață. Sunt înscriși la școală. Sofia este înscrisă la o școală americană și are o programă pe care o urmărește. Nu poate lua mai puțin de 7 la un examen, pentru că nu poate trece la capitolul următor. Așa e configurată programa lor și întotdeauna ținem legătura cu profesorii care urmăresc cursurile. Învață la orice oră vrea și când se simte odihnită. Mi se pare că așa nu are niciun stres. Mi se pare foarte matură la vârsta ei. Avem o relație foarte apropiată și suntem prietene.”
Artista a adăugat: “Sofia are aproape 6 ani de când învață acasă și Roxana, 2 ani. Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți. Eu cunosc un băiat în vârstă de 14 ani care a fost admis la Stanford, Harvard, dar nu ăsta e scopul. O facem mai mult de fun, că îi place foarte mult. Are sute de cărți citite. Pentru noi e ceva normal. E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil. Avea 5 ani când a început studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește.”