- Iesi impreuna cu bebelusul la o scurta plimbare. Pune-l intr-un ham care e foarte usor de sustinut pe umeri. Plimbarea in aer liber te va relaxa si pe tine si pe el . Ai grija ca legaturile hamului sa nu iti stranga nici umerii si nici zona gatului.
- Daca bebelusul are mai mult de 6 luni, pune-l intr-un carucior si mergi la o plimbare. Poti face si jogging, punand bebelusul intr-un carucior special.
- Lasa-l in grija partenerului pentru 30 de minute pentru a putea sa iti faci timp pentru o scurta plimbare de una singura prin imprejurimi.
- Daca poti sa faci asta, trezeste-te cu o ora inaintea sotului tau si mergi la sala de gimnastica sau fa o repriza de jogging.
- Informeaza-te asupra salilor de fitness, cluburilor de yoga, care au si spatii de joaca si ingrijire pentru copii. Cauta un program care sa nu fie extenuant, orienteaza-te mai repede spre ore de stretching si aerobic usor. Daca vei opta pentru o astfel de sala ai grija ca personalul care are grija de copii sa fie unul specializat si nu personalul de intretinere al salii.
- Cumpara-ti aparate de fitness. Poti face din una din camere sala de gimnastica , pe care o poti folosi fie cand bebelusul doarme fie cand este vreme urata.
- Cumpara-ti casete cu programe de exercitii. Nici nu va mai trebui sa pleci de acasa, privesti caseta si urmezi exercitiile.
Pentru multe noi mamici, exercitiile de intretinere cedeaza locul unor activitati considerate mai importante cum ar fi somnul. Te vei simti mai bine si mai plina de energie daca de-a lungul zilei iti vei gasi timp pentru activatatea fizica. Zece minute de exercitii din cand in cand iti vor face foare bine.
Cheia o reprezinta gasirea unei activitati care sa-ti placa si care sa se potriveasca programului tau zilnic si stilului de viata. Daca esti obisnuita cu exercitiile fizice, nu iti va fi greu sa iti faci timp chiar daca esti ocuptata. Daca esti “o incepatoare” urmeaza sugestiile noastre:
Articole relationate
Frecvența actelor intime în căsnicie: psihologia conexiunii și a echilibrului
Sexualitatea joacă un rol esențial în relațiile de cuplu, inclusiv în cele căsătorite, fiind atât o formă de intimitate emoțională, cât și o modalitate de...
Este virusul HMPV, venit din China, periculos pentru copii?
Recent, virusul HMPV (Metapneumovirusul uman) a atras atenția comunității științifice și a părinților deopotrivă. Deși nu este un virus nou, HMPV a fost raportat...
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu