Razele solare, indiferent de tipul lor au un efect imediat asupra ochilor, mult mai intens decat asupra pielii. Mai mult, efectul soarelui asupra corneei, cristalinului si retinei, sunt ireversibile si pot duce la afectiuni grave.
Toate aceste neplaceri pot fi combatute prin folosirea ochelarilor de soare. Acestia trebuie sa respecte doua conditii, sa aiba o forma care sa asigure o protectie eficienta, si sa aiba o lentila de calitate care sa asigure un bun filtru pentru radiatiile UV. Trebuie spus ca expunerea la soare este interzia copiilor pana la varsta de un an.
Ochii copiilor sunt mult mai delicati decat cei ai adultilor, astfel ca au nevoie de o protectie speciala. Daca acum cativa ani ideea ca cei mici sa aiba ochelari de soare parea un moft, degradarea ambientului, poluarea, intensificarea radiatiilor solare, dar si reducerea paturii de ozon, obliga la masuri suplimentare de protectie.
Iata cateva sfaturi
-Copiii care au probleme de vedere, trebuie sa poarte ochelari de soare, de foarte buna calitate, culoarea lentilei fiind recomandata de medic.
-Regula calitatii se aplica mai ales la copii: mai bine nu poarta nimic, decat sa foloseasca ochelari de proasta calitate.
-Impiedica-l pe copilul tau se se joace cu ochelarii de vedere ai adultilor, sau cu gadgeturi care imita ochelarii de soare, de calitate indoielnica. Sunt foarte daunatori.
-Alegeti o lentila de calitate, incasabila, si intr-o nuanta care sa nu denatureze culorile, si nici capacitatea de perceptie in spatiu.
-Alternative destul de eficiente sunt palariile cu boruri mari, sepcile cu cozoroc, dar si umbrelutele de soare.
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Comentarii facebook
Comentarii
And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me sthiagrt.
Trimite un comentariu