Sari la conținut

10 cele mai comune accidente, care pot avea loc în casă

Oricât de mult ne străduim să ne facem treburile casnice în siguranță, accidentele la domiciliu pot avea loc chiar și în cele mai conștiincioase familii.

Când vine vorba despre sănătatea familiilor noastre, în special a copiilor mici, e necesar să știm exact ce trebuie să facem, dacă apar astfel de accidente, acasă.

Iată cele mai frecvente accidente care pot avea loc acasă, și cum să le faci față:

Obiecte care alunecă din mâini

Când copiii încep să meargă singuri, există pericolul de a trage de obiectele care se află deasupra lor. Trebuie să fii conștientă de sănătatea copilului tău și să te asiguri că eventualele cabluri electrice, prize și marginile mobilei sunt complet izolate, iar puiul tău nu are acces la ele.

Citește și: Fetiță de un an și șase luni în comă, după ce s-a înecat cu alune

Căderea în gol

O cădere poate afecta oamenii de toate vârstele, însă astfel de căderi sunt frecvente în rândul copiilor sau a persoanelor vârstnice. Dacă micuțul tău a căzut de pe scaun, masă sau orice alt obiect înalt și vomită sau își pierde cunoștința, anunță imediat cadrele medicale.

Vânătăi

Chiar și o lovitură care nu este gravă, poate duce la vânătăi care pot fi destul de dureroase. Aplică o pungă cu gheață în zona afectată, pentru a reduce inflamarea.

Entorse

O entorsă este atunci când un ligament care conectează părțile unei articulații este afectat sau rupt. Genunchii, gleznele și încheieturile sunt cele mai frecvente părți ale corpului care pot fi afectate. Dacă se întâmplă acest lucru, aplică o pungă cu gheață, în zona afectată.

Citește și: Înghițirea obiectelor străine. Tot ceea ce ar trebui să știm

Tăieturi

Orice tăietură împlică și sânge, iar aceasta poate fi una dintre cele mai dificile accidente, în rândul copiilor. Aplică antiseptic pe zonă, iar dacă sângele se oprește, probabil este vorba despre o tăietură minoră, care nu va avea nevoie de cusături.

Arsuri

Băuturile calde provoacă cele mai multe arsuri, mai ales în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani, așa că, cei mici trebuie ținuți la distanță de băuturile fierbinți, de foc deschis, aragaz, fier de călcat, etc., deoarece acestea pot fi foarte periculoase. Dacă micuțul tău s-a accidentat și are o arsură, ține-i porțiunea de piele afectată sub apă rece, timp de 10 minute.

Sufocare

Copiii pot avea o fascinație în ceea ce privește punerea obiectelor în gură și înghițirea lor, ceea ce înseamnă că sufocarea este un pericol des întâlnit. Dacă nu poți îndepărta obiectul, sună de urgență la 112.

Otrăvire

Majoritatea incidentelor de otrăvire implică medicamente, produse de uz caznic și produse cosmetice. Este important să păstrezi astfel de obiecte departe de ochii micuțului tău și eventual depozitate într-un dulap foarte înalt.

Citește și: În atenția părinților: Aveţi grijă ce jucării le cumpăraţi copiilor!

Leziuni provocate de sticlă

Sticla spartă poate provoca tăieturi grave, așa că asigură-te că micuțul tău nu are acces la farfurii, sticle sau pahare.

Înec

Copiii mici se pot îneca în apă care nu este adâncă, așa că trebuie supravegheați în orice moment. Fii cu ochii pe cel mic dacă se află pe lângă un iaz, piscină sau chiar cadă.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!