Sari la conținut

4 lucruri pe care le poți face pentru ca vaccinul antigripal să fie mai eficient

Toamna aceasta este mai importat ca oricând să te vaccinezi antigripal, atât tu, cât și copilul tău. Având în vedere că pandemia de coronavirus pune o presiune asupra sistemul de sănătate, orice faci pentru a-ți menține familia sănătoasă, în timpul sezonului rece, este deosebit de important.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă ca fiecare persoană cu vârsta peste 6 luni să se vaccineze antigripal, anual.

Cum facem ca vaccinul antigripal să fie mai eficient? Iată 4 recomandări:

Vaccineză-te la momentul potrivit

CDC recomandă vaccinarea antigripală până la sfârșitul lunii octombrie, pentru ca acesta să fie mai eficient.

► Citește și: Totul despre vaccinul antigripal la bebeluși

De ce este momentul vaccinarii atât de important?

Pentru că durează aproximativ 2 săptămâni de la momentul administrării vaccinului antigripal până ca organismul să dezvolte suficienți anticorpi care să te protejeze de gripă.

Dormi suficient

O altă modalitate de a te asigura că sistemul imunitar este într-o formă bună pentru a profita de vaccinul antigripal este să dormi suficient.

Matt Walker, om de știință, autor și profesor la Universitatea din California, Berkeley, a menționat că persoanele care nu dorm de ajuns, sunt de trei ori mai predispuse să răcească decât cele care dorm mai mult de 7 ore pe noapte. El face referire la un studiu în Jurnalul Internațional de Medicină Comportamentală în care persoanele care nu au dormit mai mult de 5 ore pe noapte până la administrarea vaccinul antigripal, au făcut ca vaccinul să fie eficient doar pe jumătate față de persoanele care au dormit suficient. El explică faptul că sistemul nostru imunitar se reface în timp ce dormim.

► Citește și: Mihai Craiu: „Trebuie să învățăm să facem diferența între COVID și gripă”

Fă mișcare

Rămâi într-o formă fizică bună și menține-ți greutatea normală. Un studiu din Jurnalul Societății Americane de Geriatrie a constatat că exercițiile cardiovasculare regulate au îmbunătățit reacțiile oamenilor la vaccinul antigripal, pe parcursul unui studiu de 10 luni.

Menține-ți corpul sănătos

Deși niciun aliment nu îți oferă o imunitate ridicată imediată, alimentația sănătoasă poate ajuta la susținerea unui sistem imunitar crescut. Alimentele specifice, în special probioticele, pot juca un rol deosebit de important în a-ți menține corpul sănătos. Asigură-te că întreaga familie consumă legume, fructe, cereale integrale și iaurt, pentru a vă menține corpul în formă bună și pentru a eficientiza vaccinul antigripal.

► Citește și: Cum trecem prin sezonul de gripă fără să ne îmbolnăvim

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!