Sari la conținut

5 gadgeturi care te ajută să fii un părinte mai bun

Deşi este ca un job pentru care ne-am pregătit mult intens, rolul de părinte şi avalanşa de sentimente, griji, temeri adiacente ne ia, inevitabil, prin surprindere. Nu eşti tu singura persoană care simte nevoia unui sfat, ajutor sau chiar a unei mâini în plus. În ultimii ani, acea mână de ajutor a venit din partea tehnologiei, care a dat naştere multor gadgeturi: unele doar frumos “împachetate”, altele cu adevărat utile. Iată recomandările lui Adrian Sita, specialist IT…

Iată 5 device-uri care au fost recunoscute ca fiind utile chiar şi de către cei mai conservatori dintre părinţi.

1. Watch Over Me Dream Station Mobile

De ce nu pot dormi părinţii de bebeluşi?! Pentru că somnul copilului este agitat, întrerupt sau pentru că lipseşte cu desăvârşire. The Watch Over Me Dream Station aduce nopţile de somn liniştit în dormitorul copilului. Şi, implicit, în dormitorul tău. Gadget-ul ştie în ce stadiu este somnul copilului tău, detectând mişcările corpului şi sunetele. În consecinţă, emite sunetul sau lumina necesare pentru a-l ţine adormit. Dacă bebeluşul se trezeşte, The Watch Over Me Dream Station îl adoarme fără ca tu să te ridici din pat.
Îl poţi achiziţiona de pe Amazon sau de la magazine dedicate creşterii copiilor, cu preţul de aproximativ 50 euro.

Sursa foto: aparentingproduction.com

2. Baby Shusher

Tot pentru somnul bebeluşului şi părinţi liniştiţi, Baby Shusher imită sunetele din pântece, reuşind că acţioneze refexul de calmare al celor mai plângăcioşi copii. Îi poţi regla volumul şi intervalul de timp în care acţionează.
Dacă eşti curios cu privire la eficienţa acestui gadget, vei găsi online o mulţime de review-uri. Iată aici şi o demonstraţie! 

Sursa foto: thesleepstore.co.nz

3. TEMPTRAQ

Când copilul se simte rău, întreaga familie este alarmată. Temperatura corpului oferă indicii cu privire la starea de sănătate, iar monitorizarea ei presupune deranjarea copilului din timpului somnului şi iritarea lui. TEMPTRAQ este un termomentru inteligent şi comod, care poate fi ataşat, ca un abţibild, sub braţ, înregistrând permanent pe durata purtării temperatura corpului şi trimiţând-o pe telefonul mobil al părintelui. Acesta poate vedea cu uşurinţă dacă medicamentele administrate şi-au făcut efectul şi, printr-un simplu click, poate transmite un email către medicul pediatru cu înregistrările lui TEMP TRAQ. Preţul şi lista de retaileri sunt disponibile pe site.

Sursa foto: www.temptraq.com

4. Sistemele de monitorizare a copilului

De la camerele IP care filmează bebeluşul în pat, până la cele ataşate computerului cu scopul de a monitoriza activitatea copilului atunci când foloseşte calculatorul sau cele care vă arată traseul său zilnic, gadgeturile de monitorizare a copilului au fost inventate cu scopul de a ne scăpa de griji.

De exemplu, monitorizarea activităţii la computer este oferită de Microsoft în mod gratuit şi este disponibilă pe orice calculator cu Windows. Deşi nu este foarte cunoscută, această funcţie numită Windows Live Family Safety poate preveni o situaţie de cyberbullyng, atât de des întâlnită în ultimii ani în rândul copiilor şi al adolescenţilor.
Supervizarea copilului este utilă cât timp acesta nu ştie că este urmărit, dacă îţi doreşti să aibă încredere în tine şi să fiţi foarte buni prieteni.

Sursa foto: www.price.ro

5. Smartphone-ul

Suntem cu toţii de acord că smartphone-ul ne salvează viaţa socială atunci când apariţia unui copil schimbă priorităţile, ne uşurează task-urile de la job şi ne aduce mai aproape de cei dragi. Însă acum, smatphone-ul ne face părinţi mai buni, permiţându-ne să fim permanent conectaţi la progresul copilului nostru.

Cu ajutorul unui smartphone şi a aplicaţiei Kinderunity, poţi afla care sunt activităţile zilnice de la grădiniţă şi poţi accesa materialele educaţionale puse la dispoziţie de educatoare. Meniul zilnic este încărcat la începutul săptămânii de reprezentanţii grădiniţei, iar tu ai posiblitatea de a semnala alimentele pe care cel mic nu le tolerează. Fişa Medicală conţine informaţii actualizate cu privire la cele mai recente investigaţii medicale, alergii sau tratamentul pe care îl urmează copilul. Momentele deosebite de la grădiniţă pot fi împărtăşite în Galeria foto, poţi semnala absenţa copilului printr-un singur click, iar Chat-ul este o un mijloc de comunicare permanentă cu educatoarea. Şi, cireaşa de pe tort, aplicaţia Kinderunity îţi pune la dispoziţie un set de notificări cu ajutorul cărora vei fi mereu un părinte pregătit şi punctual.

Dacă viaţa de părinte ţi se pare mai uşoară cu Kinderunity, recomandă platforma reprezentantilor grădiniţei frecventate de copilul tău. Aplicaţia mobilă destinată părinţilor este disponibilă gratuit, in App Store şi Google Play.

Sursa: Kinderunity.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!